CurrencyBird sluit zich aan bij RippleNet

Het Chileense bedrijf CurrencyBird sluit zich aan bij RippleNet, Ripples wereldwijde op blockchain-gebaseerde netwerk van geldverwerkers, volgens een melding gepubliceerd op 25 Juli.


RippleNet

CurrencyBird is het eerste Chileense betalingsverwerkingsbedrijf dat zich bij het RippleNet aansluit, een netwerk van institutionele geldverleners zoals banken en geld service bedrijven die oplossingen ontwikkeld door Ripple gebruiken om geld wereldwijd te versturen.


CurrencyBird

CurrencyBird zegt in het bericht dat deze samenwerking het mogelijk maakt om nieuwe routes toe te voegen aan hun al 50 bestaande bestemmingen, nieuwe currencies, betere prijzen en snellere transfer snelheden.


Familie ondersteuning

Het bedrijf CurrencyBird is vooral actief in het gebied van ‘family remittances’. Dit is het geld dat mensen verdienen in het land waar ze werkzaam zijn (meestal een rijker land dan het thuis land zoals landen als Nederland) en terugsturen naar hun familie in het thuisland om hun familie te helpen.

In 2018, is dit familie ondersteuning geld van Latijns-Amerika en de Caribische eilanden bij elkaar opgeteld 85 miljard dollar, volgens data van een non-profit organisatie ‘The dialogue’. Gedurende 2017 en 2018 is het bedrag dat omgaat in het ‘familie ondersteuning geld’ in Chili continu gestegen, en kan zelfs verdubbeld zijn, waarschijnlijk door intra-regionale migratie. Volgens data van de World bank, heeft Chili 66 miljoen dollar ontvangen door het familie ondersteuning geld.


Groei van RippleNet

RippleNet overschreed de grens van 200 wereldwijde klanten eerder in 2019, na het toevoegen van 5 klanten – JNFX, SendFriend, Transpaygo, FTCS en Euro Exim Bank – voor het gebruik van XRP in grens-overschrijdende betalingen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken