Nieuws, Trending

Ripple, Barclays en Mastercard investeren in betalingsdienst SendFriend


De betalingsdienst SendFriend heeft investeringen ontvangen van Ripple, de Mastercard Foundation en Barclays. Dit gebeurde in een financieringsronde van het bedrijf.


SendFriend kan lage fees bieden door Ripple blockchain

In de investeringsronde haalde het bedrijf ongeveer $1.7 miljoen dollar op van een aantal grote investeerders. SendFriend houdt de investeringsronde om haar overboekingsservice te ontwikkelen. Hiermee kunnen gebruikers geld sturen naar de Filipijnen met behulp van de blockchain.

De betalingsdienst maakt gebruik van xRapid, de grensoverschrijdende betalingsdienst van Ripple. Door gebruik te maken van xRapid wordt geconverteerd tussen dollars, XRP en Filipijnse peso’s. Hiermee zullen de betalingen binnen enkele seconden worden verstuurd en ontvangen. Het lange proces van traditionele banken wordt hiermee omzeild.

Door gebruik te maken van de blockchain kan SendFriend fees vragen die 65% lager zijn dan gemiddeld in de sector. De CEO van Sendfriend vertelt het volgende:

“Deze investering stelt ons in staat ons team uit te bouwen, ons te richten op betrokkenheid van de gemeenschap en marketinginspanningen.”

Newsbit meldde eerder deze maand al dat SendFriend één van de dertien nieuwe bedrijven was die zich onlangs aan hebben gemeld voor RippleNet. Hiermee kwam het totaal aantal klanten van de betalingsdienst van Ripple boven de 200 uit.