Persbericht

Daalt Axie Infinity Koers naar $0 Na Token Unlock – Traders Stappen over op Calvaria

Axie Infinity is een van de bekendste crypto games die je op dit moment kunt spelen. Sinds een all-time-high op het hoogtepunt van de bull markt eind 2021 zakt de waarde van de Axie Infinity koers echter steeds verder weg. Een verdere daling lijkt aanstaande.

Wat zijn de Axie Infinity koers verwachtingen voor de korte en lange termijn, lukt het Axie Infinity om opnieuw de weg omhoog in te zetten en hoe komt het eigenlijk dat de token nog maar een fractie waard is van de vorige top? We bespreken het in dit artikel.

>>> Nieuwe Crypto Game Calvaria <<<

Axie Infinity Koers 2022 – 2023

De Axie Infinity koers is in 2022 niet bepaald iets om over naar huis te schrijven. Laten we zeggen, het is geen grafiek waar je ‘vrolijk’ van wordt. Axie Infinity is sinds het begin van 2022 enkel aan het dalen in waarde.

Op 1 januari 2022 was de Axie Infinity koers €82,03. Dat is door het jaar heen gedaald tot de huidige koers van €7,20. Nog geen 10 procent dus van de waarde van een jaar geleden!

De prijs leek de afgelopen maanden te stabiliseren in de range van €12 tot €15, maar begon vanaf oktober steeds verder naar beneden te drukken richting de cruciale support van €10. Een prijs rond dat niveau moest vastgehouden worden om een verdere daling te voorkomen.

Axie Infinity Koers Daalt Verder

Dat is dus niet gelukt. Op 21 oktober 2022 zakte de Axie Infinity koers voor het eerst onder de support van €10. Op 5 november volgde een rally omhoog waarbij de koers weer ruim boven de support uitkwam op €11,45. Er bleek echter onvoldoende steun voor deze prijsbeweging en de Axie Infinity koers stortte na deze ‘fake bull flag’ hard in.

Met het verliezen van de support is er ruimte ontstaan. Ruimte om verder te dalen, want het is zoeken naar een nieuw niveau dat als support van de Axie Infinity koers kan gaan fungeren.

Axie Infinity Koers – Grafiek afgelopen maand

Dat zou een prijs van €6,50 kunnen zijn, al werd deze tijdens de crypto crash door het FTX – Alameda – Binance drama al doorbroken naar €5,85. Inmiddels is de prijs herstelt naar €7,20. Zaak voor de Axie Infinity bulls is nu om in ieder geval €6,50 vast te houden als support. Als dat niet lukt, en de bears winnen, dan is de volgende lange termijn support op €3,40. Dat zou opnieuw meer dan een halvering van de huidige koers betekenen.

Axie Infinity Koers Verwachting Lange Termijn is Bearish

Een korte rally voor het nieuwe jaar is mogelijk, al lijkt een gecontinueerde bear markt door de zeer negatieve ontwikkelingen van afgelopen week waarschijnlijker. Voor Axie Infinity zijn er nog een aantal andere reden waarom de lange termijn koers bearish is.

Eind oktober zou Axie Infinity een batch van 10 miljoen tokens die voorheen gelocked waren beschikbaar hebben gesteld aan investeerders en insiders. Dit is het eerste deel van een totale hoeveelheid ter waarde van $200 miljoen. Het unlocken houdt in dat investeerders nu vrij zijn om te bepalen of ze de Axie Infinity tokens willen verkopen, en veel zullen dat doen.

Ook neemt het aantal spelers van Axie Infinity snel af. Dat waren er begin 2022 nog 2,78 miljoen. Inmiddels zijn er daar nog zo’n 700.000 van over. Eén van de redenen dat veel spelers gestopt zijn was de Ronin Bridge hack in maart van dit jaar.

Nieuwe Crypto Game Oogt Veelbelovend – Axie Infinity Alternatief Calvaria: Duels of Eternity

Het lijkt daarom geen goed moment om te investeren in de Axie Infinity koers. De crypto markt staat op zijn kop, en vooral de zwakke tokens zien we hard dalen. Het is voor Axie Infinity de vraag of de support van €6,50 het houdt, en anders kan de token nog veel lager dalen.

Wil je als investeerder toch beleggen in crypto games? Dan raden we aan verder te kijken. Er is al langer kritiek op het spel Axie Infinity, dat te veel zou draaien om het domweg grinden voor tokens en verder weinig spannend is of skills vereist.

Er zijn nieuwe games die voor gamers interessanter zijn. Zo is er bijvoorbeeld Calvaria, een strategische trading card game op de blockchain. Dit spel is gratis te spelen, en keert net als Axie Infinity beloningen uit in hun eigen cryptomunt RIA.

Het grootste voordeel van Calvaria is dat de token nog niet beschikbaar is op de markt en niet gebukt gaat onder verwachtingen. Het team ontwikkelt al enkele jaren op hun eigen tempo het project, en bereidt een zo goed mogelijke uitrol zorgvuldig voort.

Hiervoor wordt er op het moment een presale van de RIA token gehouden voor first adopters en vroege investeerders. Zij kunnen tijdens de presale tegen een gereduceerde, vaste prijs RIA tokens kopen met ETH of stablecoins.

Axie Infinity Presale Website

De presale van RIA verloopt in 10 fases. Inmiddels loopt fase 4 en is er voor ruim €1,6 miljoen aan kapitaal opgehaald. Meedoen kan via de officiële website.

>>> Meedoen met Calvaria Presale <<<

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten