DASH is rallying en is de laatste dag met 20% gestegen

DASH, de privacy coin waarmee gebruikers transacties anoniem kunnen afhandelen, is één van de best presterende crypto’s in de afgelopen 24 uur. Het is namelijk met 20% in waarde gestegen.


DASH heeft Utility in Venezuela

Afgelopen dag zijn meer dan 7,6 miljoen DASH coins, ter waarde van $593 miljoen, van eigenaar gewisseld. Dit betekent dat het beleggersvertrouwen hoog is. Daarnaast betekent dit dat de stijgende vraag de coin naar nieuwe hoogtepunten zou kunnen brengen.

Er zijn verschillende factoren die de prijs van de munt laten stijgen. DASH is in Venezuela van groot belang omdat het daar heel veel gebruikt wordt. De economie van het land is zwaar getroffen. De soevereine valuta is bovendien vrijwel waardeloos geworden vanwege de hyperinflatie.

Steeds meer bedrijven beginnen daarom met het accepteren van cryptomunten. Vooral DASH is in het land erg groot. Naar schatting hebben meer dan 2.800 bedrijven DASH in Venezuela inmiddels geaccepteerd. De CEO zegt zelfs dat DASH de Bitcoin daar al heeft overtroffen.


Acceptatie van crypto valuta’s

Het nieuws dat DASH en nog vijf andere coins, inclusief Bitcoin, geacepteerd gaan worden door de Burger King kwam onlangs naar buiten. Dit gaat onderdeel zijn van het pilotplan van Burger king dat in Caracas zal beginnen. Ook dit zal meehelpen aan de prijsstijging. Door samen te gaan werken met Cryptobuyer, een Point of Sale (PoS) platform voor het kopen en verkopen van crypto valuta’s in Latijns-Amerika, accepteert Burger King DASH in al hun winkels.

Ryan Taylor, CEO van Dash Core Group, zei het volgende op het nieuws:

Het gebruik van DASH blijft snel groeien in Venezuela. Het biedt een alternatief dat een betrouwbaardere betaalmethode en een opslag waarde biedt. We werken graag samen met Cryptobuyer om het Dash ecosysteem verder te laten groeien en Burger King en zijn klanten goed te bedienen.

Cryptobuyer CEO Jorge Farias voegde daar het volgende aan toe:

De groei van Cryptobuyer in Zuid-Amerika, met name in Venezuela, is een voorbeeld van hoe deze regio vooroploopt bij het aannemen van crypto valuta als een echte betaalmethode. Venezuela portretteert een mix van situaties die het een perfecte basis maken om real world crypto valutaoplossingen in te zetten. Voorbeelden van deze situaties zijn onder andere hyperinflatie, kassatekorten, verslechterde bank- en communicatie-infrastructuur. ”

De link tussen Bitcoin en Altcoins

 

Naast de bovenstaande fundamentele groei kan het veranderende sentiment rond crypto valuta’s een andere trigger zijn. De Bitcoin koers stijgt en dat betekent vaak dat Altcoins volgen. Handelaren geven de voorkeur aan altcoins vanwege de hoge volatiliteit. Dit betekent dat tijdige inkomsten hoge rendementen kunnen opleveren. Binnen dezelfde periode dat Bitcoin 5% steeg, is DASH met 20% gestegen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken