Bitcoin Nieuws

De aandelenmarkt kan met 30% crashen & zal de Bitcoin koers meesleuren

De succesvolle Ethereum Merge heeft niet gezorgd voor opluchting bij crypto investeerders. De markt blijft kampen met een enorme verkoopdruk nu ook de wereldwijde aandelenmarkt weer onder druk staat.

Ethereum heeft in de afgelopen 24 uur meer dan 8 procent van zijn waarde verloren en ook de Bitcoin koers is opnieuw tot onder de psychologische 20 duizend dollar grens gezakt. Deze verliezen kunnen nog wel eens groter worden zo vertelt de bekende investeerder Ray Dalio. Hij verwacht namelijk dat de nieuwe rente verhogingen van de Federal Reserve ervoor zal zorgen dat de aandelenmarkt meer dan 30 procent van zijn waarde zal verliezen.

Bitcoin koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook de Merge krijgt de positiviteit in de markt niet terug

Zoals Newsbit eerder al schreef heeft het afronden van de Ethereum Merge niet veel goeds gebracht voor de prijzen van de meeste cryptomunten. De ETH koers is flink naar onder gevallen en ook de BTC koers kleurt weer rood. Steeds meer analisten waarschuwen investeerders dan ook dat de grafieken er niet fraai uit zien. Bitcoin is onder zijn 100 daagse voortschrijdend gemiddelde gevallen (100 MA) en dat is absoluut geen goed teken, zo vertelt de populaire Twitter analist ‘CryptoBullet’. Pas wanneer dit niveau teruggewonnen worden kunnen we weer bullish zijn.

Ray Dalio: De aandelenmarkt zal gaan crashen

Wéér een dag met verliezen op Amerikaanse aandelenmarkt, zo schreef belegger Ray Dalio. Het is tijd om pijnlijke conclusies te trekken over het huidige investeringsklimaat die getekend wordt door de enorme inflatie.

In zijn laatste blogpost, gepubliceerd op 13 september, voorspelde Dalio dan ook dat de aandelenmarkt zomaar 30 procent van zijn waarde zal kunnen verliezen.

“Ik schat dat de rente tot 4,5 procent kan stijgen wat een negatief effect van ongeveer 20 procent kan hebben op de aandelenkoersen. Daarbij komt ook nog eens een negatief effect van 10 procent vanwege de dalende inkomens.”

– Ray Dalio

Een enorme aandelencrash is een groot gevaar voor de Bitcoin koers, aangezien die op het moment zeer gecorreleerd is aan de aandelenkoersen. De BTC prijs zou dan zomaar terug kunnen vallen tot het 10.000 dollar niveau.

Men verwacht dat de Federal Reserve spoedig weer een renteverhoging van 75 basispunten door zal voeren. Sommige analisten verwachten zelfs een renteverhoging van 100 basispunten. Zo’n grote verhoging zou een dramatisch effect kunnen hebben op zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten