Nieuws, Trending

De Amerikaanse staat Wyoming accepteert 2 blockchain-gerelateerde wettenIn de Amerikaanse staat Wyoming zijn een tweetal aan blockchain-gerelateerde wetsvoorstellen aangenomen. Deze wetten hebben het doel om het regelgevingsklimaat rondom de blockchain en cryptocurrency te bevorderen.


Nieuwe activacategorie

Het eerste voorstel heeft als belang om een nieuwe activacategorie op te zetten. In deze categorie worden vervolgens open blockchain-tokens inclusief gespecificeerde consumptiekenmerken gedefinieerd. Door deze definitie hebben tokens straks geen behoefte aan een vrijstelling van federale effectenwetten. Dit komt doordat personen die open blockchain-tokens kopen, normaliter geen contante betaling of een deel van de winst ontvangt. Deze personen worden normaliter uitbetaald in een vast aantal of bedrag aan artikelen.


Financiële categorie

Het andere voorstel heeft als titel “Financial Technology Sandbox”. Met dit voorstel wordt er een nieuwe financiële categorie toegevoegd aan de nu al bestaande categorieën. Het idee hierbij is om een gecontroleerde en flexibele testomgeving te bieden die bepaalde entiteiten kan ontzien van statuten en regels die innovatie zou kunnen belemmeren. Hierdoor worden ontwikkelaars van nieuwe financiële producten en diensten meer vrijgelaten, wat de producten ten goede moet gaan doen.Landrecords

Wyoming is momenteel bezig om de cryptocurrency- en blockchain gerelateerde wetten op te zetten en om de technologie toe te passen. Eerder kwam al naar voren dat het bedrijf landrecords van de staat op een blockchain-netwerk wil zetten.