China
Bitcoin

De Bitcoin daalt – China noemt crypto mining ‘extreem schadelijk’

De Chinese autoriteiten treden hard op tegen crypto mining en noemen het een extreem schadelijke praktijk.


Crypto mining in China

Crypto mining brengt de inspanningen van China om de CO2 uitstoot te verminderen in gevaar. De woordvoerder van de National Development and Reform Commission, genaamd Meng Wei, heeft dinsdag tijdens een persconferentie in Beijing opnieuw negatief over Bitcoin mining gesproken. Ze zei dat mining veel energie verbruikt” en veel CO2-uitstoot veroorzaakt.

Meng zei dat de NDRC, het belangrijkste economische planbureau van het land, een nog strengere aanpak voor crypto mining zal lanceren. Dit door zich te concentreren op commerciële mining en de rol van staatsbedrijven in de industrie. Ze zei ook dat de handel in crypto valuta grote risico’s’ met zich meebrengt. Daarnaast noemde ze de industrie blind en wanordelijk.

Als onderdeel van zijn nieuwe actie zei de NDRC dat het de elektriciteitsprijzen zou verhogen voor elke instelling die misbruik zou maken van haar toegang tot gesubsidieerde stroom voor het gebruik van crypto mining. De autoriteiten hebben van oudsher scholen, gemeenschapscentra of andere openbare welzijnsinstellingen lagere prijzen voor elektriciteit aangeboden.

De prijs van de Bitcoin daalde na de aankondiging van China met meer dan 9% tot onder de $60.000. Dit is de laagste prijs in meer dan twee weken tijd. Hoewel de reden voor de daling niet meteen duidelijk was, viel het niet geheel ontoevallig samen met de persconferentie van de NDRC.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Klimaatdoelstellingen van China

China heeft zijn inspanningen opgevoerd om crypto valuta aan te pakken sinds mei. Destijds verbood het de handel in crypto valuta en zei het dat het mining activiteiten in het land onder de loep zou nemen.

China valt om een ​​paar redenen de crypto wereld aan. Autoriteiten zien de valuta’s als een groot financieel risico. Daarnaast zien ze het als een manier om nationale controles op kapitaal te kunnen omzeilen. De beperkingen op gedecentraliseerde valuta’s zoals Bitcoin komen als de overheid een digitale versie van de yuan uitrolt. Hierdoor kan de centrale bank van China meer controle uitoefenen over de stroom en uitwisseling van geld.

Beijing probeert ook zijn klimaatdoelstellingen te halen en wil tegen 2060 CO2-neutraal zijn. Crypto mining zou dit tegen kunnen houden. Crypto mining is energie intensief en verbruikt veel computerkracht. Dit komt omdat machines complexe reeksen algoritmen moeten oplossen om transacties te verifiëren. China kampt ook met een ernstig stroomtekort, dat miljoenen huishoudens en fabrieken heeft getroffen.

De nieuwe laatste poging om de mining aan te pakken, zal van groot belang zijn voor de Chinese doelen om de koolstofemissies te verminderen en koolstofneutraliteit te bereiken. Aldus Meng op de persconferentie van dinsdag.

”China moet voorkomen dat crypto valuta mining uit de as herrijst”. Aldus Meng.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins