bitcoin crash
Bitcoin

Waarom Crasht de Bitcoin prijs vandaag?

De Bitcoin prijs is vandaag met bijna 10 procent gecrasht tot een dieptepunt van $59.480. Door de koersval van vandaag heeft de cryptomarkt meer dan $300 miljard aan waarde verloren, maar wat heeft de crash nou veroorzaakt?


Een crypto bloedbad

De Bitcoin prijs is met 9,7% gecrasht vandaag en ligt op het moment van schrijven rond de $60.100. De BTC koers zakte zojuist zelfs even tot een dieptepunt van $59.490, wat het laagste punt is sinds 28 oktober. Volgens gegevens van Coinglass is er in de afgelopen 24 uur voor $808 miljoen aan long-posities geliquideerd. De koersval van BTC heeft ook de rest van de crypto koersen omlaag getrokken.

Ethereum, de op een na grootste cryptomunt, is namelijk ook met meer dan 10% gedaald en bereikte een dieptepunt van $4.202.

Het bloedbad van vandaag komt kort nadat de twee grootste crypto’s nieuwe hoogtepunten hadden bereikt. Op 9 november bereikten zowel Bitcoin als Ethereum nieuwe all-time highs van respectievelijk $69.0444 en $4.878.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Wat heeft de Bitcoin prijscrash veroorzaakt?

Hoewel de exacte reden achter de koerscrash ter discussie staat, zijn er verschillende bearish ontwikkelingen die de veroorzaker kunnen zijn van de koersval.

Zo tekende de president van Amerika, Joe Biden, maandag een wet voor infrastructuurinvesteringen en banen. Hierin werd duidelijk dat er meer crypto belasting betaald moest worden door entiteiten die nu kunnen worden gedefinieerd als ‘makelaars’, zelfs als deze entiteiten niet echt met fondsen omgaan.

Senatoren Cynthia Lummis en Ron Wyden hebben zich fel uitgelaten tegen het wetsvoorstel. Beiden hebben nu een alternatief wetgevingsinitiatief geïntroduceerd waardoor bepaalde actoren worden uitgesloten van belastingaangifteverplichtingen.

Ook heeft China’s ‘National Development and Reform Commission (NDRC)’ vandaag aangekondigd dat het extra hard gaat optreden tegen crypto-mining-activiteiten. Zo wil het land hogere stroomprijzen opleggen voor bedrijven die het verbod eerder dit jaar negeerden.

Deze twee nieuwsberichten, in combinatie met het feit dat crypto investeerders winst lijken te nemen, lijken de reden te zijn van de crypto crash van vandaag. Ondanks de crash van vandaag lijken veel analisten echter nog altijd bullish voor BTC. Een correctie hoort er nou eenmaal bij.

Bitcoin nieuws

Kaleo: Bitcoin koers van $200.000 in aantocht
‘Aziatische MicroStrategy’ Metaplanet overtreft alle andere Japanse aandelen
Kevin Svenson: Bitcoin naar $100.000 tijdens deze cyclus
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?