Regulatie Nieuws

China waarschuwt staatsbedrijven om betrokkenheid bij Bitcoin-mining te stoppen

China zet zijn eigen staatsbedrijven onder druk om te stoppen met het minen van cryptocurrencies. De regering overweegt zelfs harde straffen voor bedrijven die doorgaan.


China waarschuwt staatsbedrijven voor Bitcoin mining

Volgens rapporten zei Meng Wei, een woordvoerder van de National Development and Reform Commission (NDRC) van China, op een persconferentie dat de NDRC van plan is om bitcoin-mining, en elke betrokkenheid van staatsbedrijven bij de werkzaamheid te reguleren. De NDRC, die verantwoordelijk is voor het maken van het mining beleid, heeft ook de druk op provincies en gemeenten vergroot om mining bedrijven te onderzoeken en op te ruimen.

De Chinese regering heeft in 2021 hard opgetreden tegen Bitcoin-miners en beschuldigde henn van energieverspilling en dodelijke ongevallen. Maar de echte reden van het harde optreden is het doel van het land om koolstof neutraal te zijn en zorgen over de stroomvoorziening van het land.


China treed steeds harder op

Het harde optreden tegen miners in september werd, volgens bronnen, veroorzaakt door zorgen over de stroomvoorziening van het land voor het winterseizoen.

Dat China serieus is en ook overheidsinstanties aan wilt pakken bleek onlangs. China heeft namelijk de voormalig regeringsfunctionaris van Jiangxi, genaamd Xiao Yi, ontslagen nadat was ontdekt dat hij crypto’s minede.

Xiao Yi werd ervan beschuldigd misbruik te hebben gemaakt van zijn macht om bedrijven die zich bezighouden met het minen van crypto’s te promoten en te ondersteunen. Daarnaast wordt hij verdacht van het aannemen van steekpenningen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $60.500. Dat is meer dan 8,4% lager dan een dag geleden. Sommigen analisten vertellen dat de extra harde aanpak van China deels de oorzaak is van de koersval.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten