Bitcoin

De Bitcoin Hash Rate piek suggereert een prijsstijging – Dit is waarom

Ongeveer 2 maanden geleden behaalde het Bitcoin-netwerk een nieuw hoogtepunt in termen van hash-rate. Sommige analisten verwachten dat dit een nieuwe prijsexplosie gaat veroorzaken.


Bitcoin (BTC) Jaarverloop

In 2019 bereikte Bitcoin een jaarlijks hoogtepunt van bijna $14.000 dollar. Dit gebeurde vlak nadat de hele markt weer uit een lange cryptowinter wakker werd. Na het hoogtepunt zagen we de waarde van een Bitcoin met ongeveer 50% dalen. De prijs daalde tot ongeveer $6.700 dollar. Sindsdien heeft BTC tijden lang veel moeite gehad om boven de $7.000 dollar te blijven.

Velen verwachtten dat Bitcoin tegen het einde van 2019 een flinke opleving zou meemaken, maar dat gebeurde niet. Hierdoor werd het sentiment toch vrij bearish. Maar, de technische aanwijzingen van Bitcoin suggereren een positiever signaal.


Bitcoin hash rate bereikt ook dit jaar weer een hoogtepunt

Ongeveer 2 maanden geleden behaalde het Bitcoin-netwerk een nieuw hoogtepunt in termen van hash-snelheid. Nu lijkt het vorige hoogtepunt alweer te zijn overtroffen in het begin van het nieuwe jaar.

Op 1 januari heeft de hash-snelheid van het netwerk een nieuwe ATH geklokt met 119 TH/s. Het nieuws werd in een bericht op Twitter gedeeld door marktonderzoeker Charles Edwards.

Naarmate de hash rate van het netwerk toeneemt, is de mining difficulty ook toegenomen. Dit betekent dat miners nu meer werk moeten doen om Bitcoins te verdienen. Ook betekent het dat het BTC netwerk veiliger en sneller dan ooit is. Het is dus een bullish teken.


Bitcoins prijs

Een toename van de mining difficulty en hash rate maakt het netwerk nog veiliger en minder vatbaar voor beveiligingsinbreuken. Dit zal als gevolg moeten hebben dat beleggers meer vertrouwen hebben in het BTC netwerk. Dat kan leiden tot meer acceptatie en daadwerkelijk gebruik van de cryptomunt.

Ook betekent een toename van de mining difficulty dat de prijs van een Bitcoin hoger moet zijn voor de miners. Anders is het minen van Bitcoins niet rendabel. Mede door deze factoren zou de BTC halving, die in mei plaatsvindt, de koers enorm omhoog laten schieten. De vraag is niet “of”, maar “wanneer”.

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers op cruciale steun – blijft de markt bullish?
Waarom de saaie koers van Bitcoin juist positief is: Crypto-analist geeft toelichting
Argentijnse overheid begonnen met het minen van Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC