Bitcoin

Bitcoin begint 2020 veiliger dan ooit na verbreken record hash-snelheid

2020 is nog maar net begonnen, maar Bitcoin (BTC) heeft zijn eerste record van het jaar alweer verbroken. Zo is het hoogste record aller tijde van de hash-snelheid op het Bitcoin-netwerk verbroken. Dit wordt bevestigd door monitoring gegevens van Blockchain.com en Coin Dance. Beide partijen monitoren de hash-snelheid van onder ander het BTC-netwerk.


Valideren van Bitcoin-Blockchain

De hash-snelheid is een maat die de rekenkracht die wordt besteed aan het valideren van de Bitcoin-blockchain. Des te hoger deze rekenkracht is, hoe sneller het netwerk kan worden gevalideerd, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan de veiligheid van het netwerk. Afgelopen jaar werd dit record al meerdere malen verbroken, met het laatste bericht vanuit Newsbit op 24 oktober 2019. Ook werd in 2019 duidelijk dat China verantwoordelijk is voor ongeveer 2/3e deel van de wereldwijde hash rate. Hieruit blijkt dat de vraag vanuit het Chinese land enorm is toegenomen in het afgelopen jaar.

Een sterk hash-percentage suggereert er tevens naar dat Bitcoin een steeds aantrekkelijkere propositie is voor miners. Dit vanwege het feit dat wanneer er meer mining-kracht is, er ook een betere netwerkbeveiliging is. Dit maakt het gehele BTC-netwerk robuuster en veiliger tegenover potentiële kwaadaardige aanvallen.

Uit de monitoring-gegevens van BTC-hash-snelheid, afkomstig Blockchain.com, blijkt dat het Bitcoin-netwerk 119,3 triljoen hashes per seconde (h/s) op 1 januari 2020 heeft overtroffen.

Bron: https://www.blockchain.com/charts/hash-rate

Hash-snelheid kan prijs gaan beïnvloeden

Volgens diverse Bitcoin-commentatoren, waaronder Max Keiser, kunnen de steeds hoger wordende hash-snelheden uiteindelijk de nieuwe Bitcoin-prijshoogtes positief gaan beïnvloeden.

Op het moment dat dit artikel is gepubliceerd wordt 1 BTC verhandeld voor ongeveer $7140, circa 0,50% lager dan 24 uur eerder.

 


Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten