Bitcoin

China’s Bitcoin miners controleren 66% van de Hash Rate

Chinese Bitcoin miners zijn nu verantwoordelijk voor maar liefst 66 procent van de wereldwijde BTC hash rate. Dit staat in een nieuw rapport.

De Chinese provincie Sichuan is zelfs goed voor meer dan de helft van de wereldwijde hash rate, volgens een rapport van de Londense digitale vermogensbeheerder CoinShares. Dit meldde Reuters gisteren. De hash rate is een cijfer die verwijst naar de totale rekenkracht die gebruikt wordt bij het valideren van transacties op de Bitcoin blockchain. Hoe hoger de hash rate is, des te beter het Bitcoin netwerk is beveiligd.


Hoogste percentage ooit

Volgens het nieuwe rapport is het Chinese aandeel in de hash rate gestegen van 60% in juni 2019, tot 66% in december. Dit is het hoogste aandeel dat ooit is geregistreerd door CoinShares, sinds het bedrijf in 2017 hier onderzoek naar ging doen.

Sichuan is naar verluidt verantwoordelijk voor het overgrote deel van de hash rate. De provincie bezit namelijk meer dan 50% van de wereldwijde hash rate. Aandere grote crypto farms zijn gevestigd in de provincies Yannan, Xinjiang en Binnen-Mongolië. Na China zijn Amerika, Rusland en Kazachstan de landen die het meeste BTC minen.


Betere mining hardware

De hoofdonderzoeker van CoinShares, genaamd Chris Bendiksen, vertelt dat de recente stijging van de hash rate in China, waarschijnlijk het gevolg is van het toepassen van nieuwe geavanceerde mining hardware. Hij vertelt:

“Dit is gunstig voor de Chinese mining industrie. Als je de eerste bent om je aandeel van de hash rate te vergroten, en je kunt dat eerder doen dan je concurrenten, dan is dat over het algemeen goed.”


Bitmain heeft monopolie op BTC mining markt

Canaan Creative en Bitmain zijn de grootste leveranciers voor mining hardware in China. Bitmain lijkt zelfs op schema te liggen op de Chinese crypto mining markt te monopoliseren. Sommige rapporten beweren namelijk dat het bedrijf meer dan 75% van het wereldwijde marktaandeel inneemt op de crypto hardware markt.

Op 20 november kwam naar buiten dat Canaan $90 miljoen heeft opgehaald in een openbare investeringsronde. Het lijkt veel geld, maar het is 75% minder dan ze vooraf hadden verwacht.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?