De Bitcoin prijs kan exploderen naar een niveau van $10.500

Nadat de Bitcoin zondag tot bijna $8.950 was gedaald, kwamen de kopers in actie en veroorzaakten een instroom van koopdruk. Dit hielp de BTC prijs stijgen tot boven de $9.200.


Bitcoin gaf gemengde signalen

De Bitcoin prijs bleef de afgelopen weken boven zijn cruciale ondersteuningsniveau, ondanks dat het onder zware verkoopdruk stond. Dat is een positief teken dat lijkt te suggereren dat er een verdere opwaartse beweging kan plaatsvinden. Daarnaast zijn er enkele technische signalen die ook aangeven dat de koers op korte termijn verder zal stijgen.

Een analist merkte op dat Bitcoin boven de $10.500 zou kunnen komen zolang het een lange tijd boven de $8.800 blijft. Dit niveau valt nauw samen met de SMA50 van de crypto valuta, een cruciaal niveau die bulls verdedigen.

Bitcoin gaf al tijden lang gemengde signalen af voor beleggers. Echter, de doorbraak boven de $9.000 heeft geleid tot een lichte opwaartse trend die de prijs tot $9.300 heeft laten stijgen. Deze prijsstijging kan een teken zijn dat BTC een sterke basis bouwt voor een grote opwaartse beweging. Een doorbraak van de $10.500 weerstand zou BTC tot nieuwe jaarlijkse hoogtepunten kunnen brengen.


Belangrijke niveaus

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $9.250. De kopers lijken moeite te hebben om de prijs boven de $9.300 te krijgen. Dit komt omdat dit de bovengrens van het handelsbereik is die de afgelopen week is gevormd.

Als dit niveau wordt overwonnen, zal de Bitcoin zich waarschijnlijk richten op een niveau rond de $9.900. Dit gebied biedt veel weerstand en zal niet zomaar doorbroken worden.

Dat gezegd hebbende, merkte een analist op dat de crypto zich nog steeds in een bullish gebied bevindt. Hij legt uit dat het vermogen om te stijgen boven de SMA50 suggereert dat deze recente prijsactie bullish is. Hij vertelde:


De Bitcoin kan boven de $10.500 stijgen

Een andere analist legde uit dat $8.800 het niveau is dat hij nauwlettend in de gaten houdt. Aangezien een voortdurende houvast boven deze prijs een beweging tot boven het niveau van $10.500 kan veroorzaken. Daarnaast zei de analist:

”Zolang de prijs boven de 8.8k blijft sluiten, zal de koers boven de $10.500 kunnen stijgen. “