Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Komt er een Bitcoin uitbraak? – Let op deze factoren

Een mix van macrofactoren in combinatie met de verwachting dat de Bitcoin koers een grote stap gaat maken zou kunnen betekenen dat deze week interessant zou kunnen worden voor crypto investeerders.

De Bitcoin koers ziet vandaag een kleine stijging, maar welke factoren kunnen de koers maken of breken? In dit artikel laten we een aantal belangrijke factoren zien waar handelaren de komende week op moeten letten.


Chinese aandelenmarkt boekt flinke winsten

De aandelenmarkten over de hele wereld begonnen de week vandaag positief. Uit Amerika kwam het goede nieuws dat de werkgelegenheidscijfers er beter voor stonden dan verwacht.

Ook in China was er positiviteit op de beurs te zien. De aandelenmarkt bereikt vandaag zelfs het hoogste punt in meer dan 5 jaar tijd. Deze combinatie van positiviteit op de traditionele aandelenmarkten lijkt vandaag dan ook de prijsstijging van de Bitcoin te veroorzaken.

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $9.250. Dat is een niveau dat sinds 2 juli niet meer is bereikt.

Bitcoin koers bereikt $9.250 – Bron: CoinMarketCap

De Bitcoin fundamentals

Als we de fundamentele factoren bekijken dat zien we ook een positieve trend. De moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk lijkt opnieuw een gezonde opleving mee te gaan maken volgende week.

De moeilijkheidsgraad is een weergave van de deelname van miners aan het Bitcoin-netwerk. De waarde stijgt en daalt als gevolg van factoren die van invloed zijn op hun activiteit, waaronder de prijs.

De aanpassingen, die elke twee weken plaatsvinden, zijn een essentieel onderdeel van het vermogen van Bitcoin om zichzelf als systeem te reguleren. Over ongeveer zeven dagen zal de moeilijkheidsgraad toenemen met naar schatting 6%.

Mining difficulty – Bron: Blockchain.com

Ondertussen bereikte de hash-rate dit weekend een hoogtepunt van meer dan 120 EH / s. De hash-rate is de afgelopen twee weken zelfs met 10% gestegen.


Wanneer komt er een uitbraak?

Ondanks de kleine opleving van vandaag blijft het handelsvolume zeer laag. De lange consolidatie periode betekent doorgaans dat er een grote prijsverschuiving aan zit te komen. Aan de ene kant zou het een slecht teken zijn als het ondersteuningsniveau van $8.600 tot $9.000 niet wordt vastgehouden. Aan de andere kant zou het een zeer positief teken zijn als de $10.500 weerstand wordt doorbroken.

Een uitbraak onder de ondersteuningszone of boven de weerstandszone zal waarschijnlijk een grote prijsbeweging veroorzaken. Een candle van $1000 is dan zeker niet uitgesloten.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?