De Bitcoin prijs ligt weer boven de $9000 – Wat nu?

De Bitcoin prijs is in het afgelopen uur weer tot boven de $9.000 gestegen, wat een behoorlijk herstel aantoont. Verschillende gegevens tonen daarom aan dat een verdere stijging richting het bereik van $9.400 op korte termijn logisch is.

In dit artikel behandelen we een aantal redenen die aantonen dat een verdere prijsstijging vandaag waarschijnlijk is.


Liquidatie van Bitcoin short posities

Volgens een crypto trader, die bekend staat als “Crypto ISO”, ligt het liquidatiebereik van 25x tot 50x-shortsposities, die ingediend zijn in de hoge $8.000s ongeveer $9.300. Daarnaast brengt dit weerstandniveau ook veel liquiditeit met zich mee, wat whales stimuleert om de prijs boven dit niveau te stuwen.

Liquidatie van 25x en 50x Bitcoin shorts – Bron: Twitter

In april, toen de rally van $7.000 naar $10.000 voornamelijk werd geleid door de spotmarkt, had de futures-markt minder impact op de prijs van BTC.

In de afgelopen weken is de open interest van BitMEX, OKEx en Binance Futures hersteld. Het geeft aan dat er meer handelaren actief zijn op de termijnmarkt. Daardoor kunnen futures-gegevens zoals liquidatiebereiken en financieringspercentages een groter effect op de prijsontwikkeling van BTC hebben dan voorheen.


Goldman Sachs organiseert conference call over Bitcoin

Zoals je misschien wel hebt gelezen in een eerder nieuwsbericht, organiseert Goldman Sachs een conference call op 27 mei. De hoofdonderwerpen van deze call zijn Bitcoin, goud en inflatie.

Dit kan de blootstelling van vermogende particulieren aan BTC op middellange tot lange termijn vergroten. Daarnaast verbetert het ook de perceptie van Bitcoin als betrouwbare waardeopslag onder institutionele beleggers.

BTC prijs stijgt voorafgaand aan Goldman Sachs call – Bron: Tradingview

Ondanks dat het positief is voor de cryptomarkt zal de call van Goldman Sachs waarschijnlijk niet leiden tot een institutionele koopwoede.

Wel kan een dergelijk evenement een kortstondige prijsstijging oproepen. Dit zagen we ook in oktober 2019. Destijds moedigde de Chinese president Xi Jinping de versnelling van de ontwikkeling van blockchain aan. Het nieuws zelf had niets te maken met cryptocurrencies, maar de prijs van BTC steeg binnen 48 uur van $7.000 naar $10.000.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal