Blockchain

Goldman Sachs organiseert conference call over crisis, crypto en inflatie

Binnenkort organiseert Goldman Sachs een conference call waarin ze de gevolgen van de huidige economische crisis voor Bitcoin, goud en inflatie gaan bespreken.


Goldman Sachs lijkt Bitcoin te omarmen

De vergadering gaat plaatsvinden op 27 mei met en heeft de titel ‘US Economic Outlook & Implications of Current Policies for Inflation, Gold and Bitcoin’.

Op 23 mei plaatste Mike Dundas, de oprichter van de media website The Block, een screenshot van de uitnodiging voor de call. Daaruit bleek dat Sharmin Mossavar-Rahmani het evenement organiseert, de CIO van Goldman’s Investment Strategy Group. Hij organiseert het samen met Jason Furman professor in Economics op Harvard en Goldman Sachs hoofdeconoom Jan Hatzius.

Het nieuws is aangekondigd als een belangrijke mijlpaal voor de institutionele acceptatie van cryptocurrencies. Daarnaast lijkt het een volledige ommekeer te betekenen van de mening van de CIO van Goldman Sachs. In augustus 2018 verklaarde hij namelijk dat cryptocurrencies falen als ruilmiddel, waardeopslag en meeteenheden.


Steeds meer instellingen omarmen crypto

De vergadering van Goldman Sachs komt te midden van andere tekenen dat veel grote financiële instellingen interesse tonen in cryptocurrencies. JPMorgan levert bijvoorbeeld sinds april bankdiensten aan de Amerikaanse exchanges Coinbase en Gemini.

Begin mei onthulde miljardair en oprichter van een hedgefonds, genaamd Paul Tudor Jones, dat hij Bitcoin koopt als dekking tegen inflatie. Hij is bang dat dit gaat ontstaan nu er enorm veel geld bij wordt gedrukt.

Daarom onthulde hij dat zijn hedgefonds “een laag percentage” van zijn totale activa in BTC-futures investeert. Hij zei: “De beste winstmaximalisatiestrategie is om het snelste paard te bezitten. Als ik dat moet voorspellen, wed ik dat het Bitcoin zal zijn.”