Cardano Nieuws

De Cardano Vasil hard fork heeft een releasedatum

De ontwikkelaars van Input Output Hong Kong en de Cardano Foundation hebben vandaag een harde releasedatum voor de Vasil hard fork aangekondigd. De grote upgrade voor Cardano moet op 22 september plaatsvinden, precies één week na de Merge van Ethereum van 15 september.

De grote Vasil hard fork

De Vasil hard fork is de grootste upgrade voor Cardano sinds de release van het platform. “Vasil is de meest significante upgrade voor Cardano tot nu toe, het vergroot de capaciteit van het netwerk en verlaagt de transactiekosten”, aldus een ontwikkelaar van Input Output Hong Kong. We spreken over een hard fork als een deel van het netwerk besluit de regels dusdanig te veranderen, dat er een splitsing ontstaat.

Iedereen die mee wil in de hard fork, moet zijn software updaten naar de nieuwe versie. In theorie is het mogelijk dat mensen achterblijven omdat ze niet achter de veranderingen staan, maar in dit geval lijkt die kans klein tot niet aanwezig. In het geval van Ethereum zijn er wat miners die Proof-of-Work willen houden, maar het overgrote deel van het netwerk maakt zich klaar voor Proof-of-Stake.

Krachtigere applicaties mogelijk

De Vasil upgrade moet het ook voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om op Cardano aan de slag te gaan. “De upgrade brengt ook verbeteringen in Plutus aan, om het voor ontwikkelaars mogelijk te maken om krachtigere en efficiëntere applicaties te ontwikkelen”, aldus Input Output Hong Kong. Plutus is het smart contract platform van Cardano.

Cardano oprichter Charles Hoskinson, die ook mede-oprichter van Ethereum is, deelde zijn gedachten over de hard fork in een livestream van vrijdag. “Wat zo geweldig is aan de datum, is dat het toevalligerwijs op dezelfde dag valt als de onafhankelijkheidsdag van Bulgarije”, aldus Hoskinson. Dat zegt Hoskinson, omdat de Vasil hard fork vernoemd is naar een Bulgaars lid van de gemeenschap die recent overleden is.

Cardano nieuws

Cardano koers stijgt met 15 procent en lijkt klaar voor grote winsten
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten