Newsbit

Libra facebook

De centrale bank van Engeland stelt eisen vast voor Facebook’s Libra

Libra facebook

De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk heeft eisen vastgesteld waaraan de Libra van Facebook zou moeten voldoen. Facebook moet aan deze eisen voldoen om in het land te kunnen worden uitgegeven.


Lancering van nieuwe betalingssystemen

De centrale bank van England heeft haar meest recente samenvatting van het financieel beleid en verslag naar buiten gebracht. Dit hebben zij gedaan tijdens een bijeenkomst van het Financial Policy Committee (FPC) op 9 oktober. Het verslag, genaamd ‘de veerkracht van het Britse financiële systeem’, bespreekt innovatieve ontwikkelingen in de betalingssector. Er werd opgemerkt dat de Libra stablecoin de potentie heeft om een relevant betalingsmiddel te worden.

De FPC liet weten dat betalingssystemen zoals de Libra aan de hoogste standaarden moeten voldoen en onder streng toezicht moeten blijven. Ook dringt het Comité bij regelgevende instanties aan dat de potentiële betalingssystemen aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen voor hun lancering. Het document vermeld verder:

“De veerkracht van het voorgestelde Libra systeem zou afhangen van de stabiliteit van de kernelementen van de Libra Association en Libra Reserve. Daarnaast ook van de bijbehorende kritieke activiteiten die worden uitgevoerd door andere bedrijven binnen het Libra ecosysteem. Voorbeelden hiervan zijn validators, beurzen of portefeuilleleveranciers.”


Toezichthouders sceptisch over de Libra

Eerder in oktober beweerde Randall Quarles, voorzitter van de Financial Stability Board, dat er nog meer stablecoins bij zouden kunnen komen. Ook vertelt hij dat stablecoins en cryptovaluta schade kunnen aanbrengen aan het huidige financiële systeem. Quarles zegt hierover het volgende:

“Tegenwoordig bestaat er een klein risico voor de financiële stabiliteit. Echter is er geen twijfel over mogelijk dat de potentiële omvang van stablecoins en andere crypto activa uitdagingen gaan vormen.”

Onlangs hebben Franse en Duitse ministers van Financiën zich ook sceptisch uitgelaten over de Libra. Ze vertelde dat het project niet op Europees grondgebied goed gekeurd gaat worden. Dit gaat volgens hen niet gebeuren omdat het de monetaire soevereiniteit van de landen in gevaar zou brengen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top