Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

De crypto markt verliest in 1 week tijd $700 miljard aan waarde

De enorme crypto crash zet ook vandaag door. Zo is de Ethereum prijs in de afgelopen 24 uur met meer dan 20 procent gedaald. Ook de Bitcoin noteert donkerrode cijfers. De prijs van 1 BTC ligt op het moment van schrijven rond de $26.630. Dat is het laagste punt sinds december 2020.

Bitcoin en Ethereum hebben in de afgelopen 7 dagen respectievelijk 33% en 39% van hun waarde verloren. Deze week gaat dan ook de geschiedenis in als één van de slechtste weken in de geschiedenis van de cryptomarkt.

Een enorme crypto crash

Het ergste is misschien nog wel dat de koersval van 33% van de Bitcoin en 39% van Ethereum nog zeker niet de ergste dalingen zijn. Terra’s LUNA token heeft de afgelopen week 99% van zijn waarde verloren. Dit gebeurde doordat de Terra USD stablecoin zijn koppeling met de dollar verloor. De prijs van 1 LUNA token ligt nog maar rond de $0,20. Dit terwijl dezelfde token iets meer dan een maand geleden nog $115 waard was.

LUNACRASH
LUNA prijs 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook de ApeCoin koers is enorm gezakt. De token verloor in de afgelopen week tweederde van zijn waarde. Andere grote verliezers deze week zijn Fantom (-71%) en Avalanche (-65%).

Cryptomarkt verliest bijna $700 miljard in 1 week tijd

Als we de gehele cryptomarkt bekijken is pas echt te zien hoe enorm veel geld er verloren is gegaan de afgelopen week. In slechts 7 dage tijd is de crypto marketcap gedaald van $1,8 biljoen naar $1,1 biljoen. Dat betekent dat er zo’ $700 miljard is verdampt.

Crypto marktkapitalisatie verliest $700 miljard – Bron: CoinMarketCap

Niet alleen cryptocurrencies hebben het zwaar. Ook de wereldwijde aandelenmarkten kleuren donkerrood. Zo is de AEX vandaag alweer met -2,75% geopend en ook de Dow Jones en de Nasdaq zetten hun neerwaartse koers voort sinds het besluit van de Federal Reserve om de rente te verhogen. Het doel van de Fed is de hoge inflatie te bestrijden door het duurder te maken om geld te lenen.

Ethereum nieuws

Wordt Ethereum 2.0 weer uitgesteld door ‘Reorg’ bug? Wordt Ethereum 2.0 weer uitgesteld door ‘Reorg’ bug?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Vitalik Buterin kondigt datum voor ‘Ethereum Merge’ aan Vitalik Buterin kondigt datum voor ‘Ethereum Merge’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten