crash van de cryptomarkt
Ethereum

De crypto markt verliest in 1 week tijd $700 miljard aan waarde

De enorme crypto crash zet ook vandaag door. Zo is de Ethereum prijs in de afgelopen 24 uur met meer dan 20 procent gedaald. Ook de Bitcoin noteert donkerrode cijfers. De prijs van 1 BTC ligt op het moment van schrijven rond de $26.630. Dat is het laagste punt sinds december 2020.

Bitcoin en Ethereum hebben in de afgelopen 7 dagen respectievelijk 33% en 39% van hun waarde verloren. Deze week gaat dan ook de geschiedenis in als één van de slechtste weken in de geschiedenis van de cryptomarkt.

Een enorme crypto crash

Het ergste is misschien nog wel dat de koersval van 33% van de Bitcoin en 39% van Ethereum nog zeker niet de ergste dalingen zijn. Terra’s LUNA token heeft de afgelopen week 99% van zijn waarde verloren. Dit gebeurde doordat de Terra USD stablecoin zijn koppeling met de dollar verloor. De prijs van 1 LUNA token ligt nog maar rond de $0,20. Dit terwijl dezelfde token iets meer dan een maand geleden nog $115 waard was.

LUNACRASH
LUNA prijs 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Ook de ApeCoin koers is enorm gezakt. De token verloor in de afgelopen week tweederde van zijn waarde. Andere grote verliezers deze week zijn Fantom (-71%) en Avalanche (-65%).

Cryptomarkt verliest bijna $700 miljard in 1 week tijd

Als we de gehele cryptomarkt bekijken is pas echt te zien hoe enorm veel geld er verloren is gegaan de afgelopen week. In slechts 7 dage tijd is de crypto marketcap gedaald van $1,8 biljoen naar $1,1 biljoen. Dat betekent dat er zo’ $700 miljard is verdampt.

Crypto marktkapitalisatie verliest $700 miljard – Bron: CoinMarketCap

Niet alleen cryptocurrencies hebben het zwaar. Ook de wereldwijde aandelenmarkten kleuren donkerrood. Zo is de AEX vandaag alweer met -2,75% geopend en ook de Dow Jones en de Nasdaq zetten hun neerwaartse koers voort sinds het besluit van de Federal Reserve om de rente te verhogen. Het doel van de Fed is de hoge inflatie te bestrijden door het duurder te maken om geld te lenen.

Ethereum nieuws

Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Nieuwe Ethereum-upgrade maakt verlies van privésleutels verleden tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving