Blockchain Nieuws

De DCG is meer dan $3 miljard verschuldigd aan schuldeisers

Volgens een nieuw rapport is de Digital Currency Group (DCG) meer dan $3 miljard verschuldigd aan hun schuldeisers. Het bedrijf, dat ook eigenaar is van Grayscale Investments en een reeks van digitale activatrusts, probeert nu een deel van zijn durfkapitaalbezit te verkopen. Hierdoor kan het zijn tekort mogelijk compenseren.

Tot $500 miljoen aan kapitaal verkopen

De venture-arm van DCG heeft op zijn beurt wel 200 crypto projecten onder zich, waaronder exchanges, banken en bewaarders in minimaal 35 landen. De waarde hiervan zou uitkomen op ten minste $500 miljoen. Wellicht dat al deze projecten verkocht worden, waardoor het bedrijf $500 miljoen kan ophalen.

Inmiddels zou Genesis een investeringbank genaamd Moelis ingehuurd hebben om strategeische alternatieven te onderzoeken. Er zou weinig interesse zijn in kapitaalinjectie.

Om meer kosten te besparen, ontsloeg Genesis onlangs nog 30% van zijn personeel in een tweede ontslagronde in slechts 6 maanden tijd.

Faillissement van Three Arrows Capital

Volgens Barry Silbert, de chef van de DCG, hebben enkele slechte acteurs in de markt enorme schade aan kunnen richten. Silbert maakte hiernaast ook bekend dat Three Arrows Capital Genesis circa $447,5 miljoen en 4.550 Bitcoin (BTC) ter waarde van $78 miljoen verschuldigd is. Three Arrows Capital bevindt zich momenteel in een faillissementsprocedure en diverse crediteuren hebben ernstige frustratie geuit over het proces.

Op 16 november van 2022 stopte Genesis opnames, destijds vanwege een ongekende marktonrust. Op dat moment had het bedrijf naar verluidt $175 miljoen aan fondsen op FTX en had het al een kapitaalinjectie van $140 miljoen ontvangen om verliezen te dekken. Deze marktonrust is echter niet volledig hersteld, wat de inkomsten van het bedrijf gedrukt heeft.

De schuld die het bedrijf heeft is wel anders dan eerder gedacht werd. Eerst werd namelijk gedacht dat Genesis Global een tekort van $1 miljard had. Genesis leende volgens Cameron Winklevoss van Gemini ruim $2.3 miljard aan Three Arrow Capital, waardoor het een verlies van $1.2 miljard achterliet na hun faillissement.

Gemini zei dat het meer dan $ 900 miljoen aan klantdeposito’s aan Genesis heeft geleend als onderdeel van zijn Earn-programma. Meer dan 340.000 gebruikers zijn getroffen in de nasleep van het Gemini Earn – Genesis Global-geschil. Het is nog onbekend of hier ook maar iets van terug komt. Via Twitter deelde Cameron een ‘Earn-update’.

Blockchain nieuws

Revolut niet blij met hoe fintech omgaat met audits
Fonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto-investeringen
Data: Web3-makers ontvangen minder voor royalty’s dan verwacht
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden