Dubai City
Blockchain

De Dubai Mall Store treft voorbereidingen voor winkelen in de Metaverse

De Etisalat-showroom in Dubai Mall zal zichzelf gaan repliceren in de Metaverse. Het prototype hiervan zal tijdens het Gitex-evenement tentoongesteld worden. Dit evenement wordt gehouden in het World Trade Center van Dubai.

Winkel in de Metaverse

Volgens de directeur van Infosys Technologies VAE, Abdul Mateen Mavad, zal de lancering van een winkel in de Metaverse en het toestaan van gebruikers om virtueel te winkelen een enorme vooruitgang zijn op het gebied van technologie en middelen.

De virtuele winkelervaring kan in principe op 2 manieren worden benut, met behulp van irtual reality en touchscreentechnologie. Mavad meldde het volgende:

Ongeacht waar een potentiële klant zich bevindt, ze kunnen toegang krijgen tot, navigeren, bestellingen boeken en gebruikmaken van geïntegreerde services. Wat beschikbaar zou zijn door fysiek naar een winkelcentrum te gaan, zal binnenkort thuis beschikbaar zijn.

Communiceren via VR-bril én Touchpads

Hiernaast gaf Mavad aan dat iedereen in de Metaverse Store net als in het echte leven met andere klanten kunnen communiceren. Dit dankzij de VR-bril én via Touchpads. Gebruikers kunnen hiermee navigeren en zich verplaatsen binnen de winkel, net als dat ze doen in de fysieke winkel. De Metaverse Store heeft ook geïntegreerde interactiviteit waardoor ze met elkaar kunnen communiceren.

Het toevoegen van toegankelijkheid is een ander opmerkelijk kenmerk van het project. Zodra een bestelling op de Metaverse is geplaatst, ontvangt de gebruiker een QR-code via sms. Via deze QR-code kunnen ze de aankopen ophalen bij elke kiosk in elke Etisalat-winkel in de VAE.

Het websiteproject zal op korte termijn beschikbaar worden voor al zijn gebruikers. Bovendien heeft Mateen verklaard dat Etisalat Stores het plan bespreken om een ​​Metaverse winkelomgeving te creëren. Dubai maakt dan ook aanzienlijke sprongen in de Metaverse. Tot slot heeft het emiraat onlangs een Metaverse congres georganiseerd, genaamd de ‘Dubai Metaverse Assembly’ om de meerdere dimensies van Metaverse te verkennen.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins