Ethereum crash
Ethereum

De Ethereum crash kan een catastrofe veroorzaken op de uitleenmarkt

Volgens blockchain-insider Colin Wu, is de Ethereum-leenmarkt in gevaar omdat de prijs van hard aan het dalen is.

Kwon ontkend beschuldigingen verduisteren $2.7 miljard

Het probleem zit hem in het aantal liquidaties dat op de markt zal verschijnen als ETH onder of tot $1.150 daalt. Naar verluidt zal meer dan $500 miljoen aan on-chain onderpand dan verdwijnen. Bij wBTC zal er $300 miljoen aan on-chain onderpand verdampen, als de prijs in de buurt komt van $21.600.

De massale liquidatie zal een verdere daling van de cryptomarkt in gang zetten en daarbij een massale uitstroom van fondsen uit gedecentraliseerde applicaties (dApps) aansturen. De sterke daling van het gebruik van decentrale applicaties zal de inkomsten van het netwerk doen dalen.

Eerder rapporteerden verschillende markt- en on-chain-trackingservices meer dan $700 miljoen aan liquidaties. Dit bleek uiteindelijk een fout aan de API-kant van de gecentraliseerde beurs. Maar met meer dan $500 miljoen aan echte liquidaties, zal de druk op het actief drastisch toenemen.

Markt bloedt na inflatiecijfers

De belangrijkste oorzaak van de uitverkoop op de cryptocurrency-markt zijn de onverwachte inflatiedata. De aanhoudende devaluatie van de Amerikaanse dollar veroorzaakte een rally op grondstoffen zoals goud, die in 24 uur meer dan 3% in waarde stegen.

De risico’s namen voor Ethereum toe nadat de depegging verscheen van het stETH naar ETH-paar, wat werd veroorzaakt door de massale uitverkoop en het gebrek aan liquiditeit. De uitverkoop werd veroorzaakt door de dalende winstgevendheid van het ETH 2.0-stakingscontract, de reorganisatie van het testnetwerk en de winstneming van vroege beleggers.

Risicovolle activa zoals cryptocurrencies en technologieaandelen kregen te maken met massale uitstroom en waardedalingen. Bitcoin heeft in 24 uur meer dan 17% aan waarde verloren en Ethereum stortte met bijna 20% naar beneden.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?