Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Beleggers verkopen massaal Bitcoin waardoor koers crasht

De crypto crash is in volle gang en Wall Street is nog niet eens geopend. Betekent dit de de Bitcoin koers vandaag tot $20.000 zal crashen?

Bitcoin heeft ook vandaag weer te maken gekregen met een enorme verkoopdruk en dat nog vóór de opening van Wall Street van vandaag 16:00 Nederlandse tijd. De Ethereum koers crasht zelfs nog harder en bevindt zich op een meerjarig dieptepunt.

Waarom crasht de Bitcoin koers?

Uit de grafiek van Tradingview blijkt dat de Bitcoin koers zojuist gedaald is naar zijn laagste punt in meer dan tien maanden tijd. De grootste cryptomunt kreeg op meerdere fronten te maken met zeer bearish triggers, van zowel van binnen als buiten de crypto-wereld.

Vandaag bleek bijvoorbeeld dat het FinTech bedrijf Celsius op de rand van instorting staat waardoor het bedrijf zijn activiteiten stop heeft gezet. Deze gebeurtenis is een nieuwe klap voor de geloofwaardigheid van de cryptowereld, zeker zo vlak na de ineenstorting van Terra.

Ook de macro omstandigheden zijn een negatieve factor. De Aziatische markten staan diep en het rood en ook de AEX is al met 3 procent gedaald vandaag. Het kan dus bijna niet anders dat ook de aandelenmarkten in Amerika hard onderuit zullen gaan vandaag. De crashende aandelenmarkt wordt veroorzaakt doordat investeerders zich grote zorgen maken over de inflatie. Handelaren houden niet van onzekerheid en zullen daarom massaal hun risicovolle assets verkopen. Zeker nu sommige analisten verwachten dat de Federal Reserve de rente met 75 procent punten zal gaan verhogen.

Toch is de angst die we vandaag zien volgens verschillende analisten overtrokken. “Wanneer de rust terugkeert en de rente verhoging mee valt aankomende week zal de markt zich weer wat gaan herstellen.”

Ethereum nadert de $1.000 grens

Zoals we eerder al aangaven ziet alles er nog een stuk slechter uit voor altcoins en in het bijzonder Ethereum. De ETH koers is in de afgelopen 7 dagen namelijk meer dan 37% van zijn waarde verloren waardoor het nu wordt verhandeld op zijn laagste niveau sinds januari 2021.

Verschillende analisten verwachten dan ook dat Ether spoedig de psychologische $1.000 grens zal gaan testen. Dit is een cruciaal niveau om vast te houden.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten