Ethereum Nieuws

De Ethereum transactiekosten dalen door het dalende NFT-volume

Ethereum wordt steeds goedkoper om te gebruiken nu het volume op de NFT-markt weer wat afneemt. De gemiddelde transactiekosten liggen nu namelijk rond de $17,26, zo meldt Bitinfochart. Dat is een enorme daling ten opzichte van een gemiddelde fee van $59 die op 7 september betaald werd.

Ethereum transactiekosten – Bron: Bitinfochart

De NFT-markt zakt in

De transactiekosten liepen de afgelopen weken op toen de NFT-markt steeds populairder begon te worden. Volgens NonFungible.com is het zevendaagse gemiddelde voor NFT-verkopen sinds 29 augustus echter gedaald van iets meer dan $1 miljard tot $217 miljoen gisteren.

De dagelijkse omzet is zelfs nog meer gedaald. Na een enorme piek op 28 augustus, toen er in 1 dag tijd voor $267 miljoen aan NFT’s werden verkocht, daalde de omzet gisteren tot een schamele $7 miljoen.

Hoewel de verkoopcijfers zijn gedaald, is het optimisme onder NFT-makers gebleven. Ze beweren dat de markt nog altijd heel veel potentie heeft om te groeien en het beste nog moet komen. Maar, als de hype weg is en er nog maar weinig kunst verkocht wordt, zullen de artiesten nog wel NFT’s blijven maken?


Ethereum prijs stijgt met 6 procent

De NFT-markt heeft dus een flinke knauw gekregen maar dat lijkt Ethereum investeerders niet af te stoppen om ETH tokens te kopen. Na een kortstondige koersval lijkt het herstel vandaag weer ingezet. De prijs van 1 Ethereum token ligt op het moment van schrijven namelijk al weer rond de $3.440. Dat is 6 procent hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten