worldcoin
Altcoin

De explosieve groei van Worldcoin: AI-Innovatie en Sam Altmans visie

In februari maakte de Worldcoin (WLD) token een opvallende sprong voorwaarts, gedreven door de toenemende belangstelling voor kunstmatige intelligentie.

Deze altcoin heeft aanzienlijk geprofiteerd van de hype rondom AI-technologieën zoals ChatGPT, evenals het succes van bedrijven zoals Nvidia. Maar wat houdt WLD nu precies in, en is deze hype wel terecht? In dit artikel zoeken we het uit.

Wat is Worldcoin (WLD)?

Worldcoin (WLD) is een cryptocurrency-project dat zich richt op het creëren van een uniek wereldwijd identificatiesysteem. Het doel is om iedereen op de planeet een digitale identiteit te bieden, die wordt vastgelegd door middel van een biometrische scan van het oog. Deze identiteit kan vervolgens worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder het beveiligen van transacties en het toegankelijk maken van gedecentraliseerde financiële diensten.

Worldcoin combineert dus innovatieve technologie met blockchain om privacy, veiligheid en toegankelijkheid voor gebruikers wereldwijd te verbeteren. Hiermee wil het project universele toegang bieden voor gebruikers tot financiële toepassingen en de wereldeconomie, onafhankelijk van je afkomst, en om een plek te creëren waar iedereen kan profiteren van de groei van AI technologie.

De invloed van Sam Altman op Worldcoin

De munt trekt met name aandacht vanwege het feit dat Worldcoin in 2019 is opgericht door Sam Altman, die momenteel de CEO is van OpenAI, het bedrijf achter succesvolle AI-programma’s zoals ChatGPT en DALL-E. Deze programma’s van OpenAI behoren tot de meest succesvolle in de technologiemarkt. Bovendien lijkt de koers van de WLD-token sterk gekoppeld te zijn aan het succes en de hype rondom AI-technologie.

Worldcoin prijs gekoppeld aan AI aandelen

In februari ervoer de altcoin Worldcoin (WLD) een aanzienlijke waardestijging, parallel aan de winsten die ook in de tech- en AI-aandelenmarkt werden gezien. Opvallend was de prestatie van Nvidia’s aandelen (NVDA), die op 21 februari nog ongeveer $670 waard waren en de volgende dag een piek bereikten van bijna $800. In deze zelfde periode zag ook WLD een significante waardestijging: van ongeveer $6,15 op 21 februari tot bijna $9 binnen 24 uur, een indrukwekkende toename van bijna 50%. Inmiddels staat de Worldcoin koers op $10.50.

Deze waardetoename van WLD valt samen met de groeiende aandacht voor AI-technologie, die ook Worldcoin in de kijker zet. Dit is niet verrassend, gezien Sam Altman, oprichter van Worldcoin, ook geprezen wordt voor zijn succes met ChatGPT, wat de verwachtingen rondom WLD verhoogt. Strahinja Savic, een analist geïnterviewd door Coindesk, merkt op dat er binnen de cryptomarkt vaak een correlatie is tussen aandelen en cryptocurrencies. Hij zegt:

“De lancering van OpenAI’s Sora en de indrukwekkende verkoopvoorspellingen van Nvidia wakkeren een algemeen optimisme rond AI aan, wat ook overslaat naar de cryptomarkt. Dit fenomeen hebben we in het verleden al gezien, bijvoorbeeld toen tokens gerelateerd aan de metaverse in waarde stegen na de naamsverandering van Facebook naar Meta,” aldus Savic.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Worldcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Hongkong: Worldcoin-project overtreedt privacywetten
80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?