argentinie
Regulatie

De grootste bank van Argentinië gaat BTC, ETH en XRP aanbieden

De grootste particuliere bank van Argentinië, Banco Galicia uit Buenos Aires, stelt vier verschillende cryptocurrencies ter beschikking voor haar klanten, namelijk: Bitcoin, Ethereum, USD Coin en XRP.

Nieuwe investeringsopties

Screenshots van deze crypto opties werden eerder vandaag op Twitter gedeeld door de klanten van de bank. Banco Galicia bevestigde later dat het deze diensten inderdaad had toegevoegd. De bank meldde hierover het volgende:

Banco Galicia lanceert een nieuwe en innovatieve service voor zijn klanten. De aankoop, verkoop en bewaring van cryptocurrencies wordt op een eenvoudige en veilige plaats aangeboden.

Het Twitter-account van Banco Galicia reageerde ook op haar klanten en bevestigde de nieuwe service: “Ja, we voegen nieuwe investeringsopties toe.”

Een afdekking tegen inflatie

Bitcoin is de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie en de meest bekende. Ethereum is de tweede grootste. USD Coin is een stablecoin, wat inhoudt dat het over het algemeen minder volatiel is dan ‘reguliere’ crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum. Beide munten hebben soms wilde prijsschommelingen. De USD Coin wordt gedekt door echte Amerikaanse dollars.

XRP, de zesde grootste digitale munt op basis van marktkapitalisatie, is een cryptocurrency die wordt gebruikt om banken te helpen met het snel verplaatsen van geld. Banco Galicia vertelde dat het in de toekomst wellicht meer cryptocurrency opties wil toevoegen.

Een van de redenen waarom crypto populair is in Argentinië, is omdat het land een van de hoogste inflatiepercentages ter wereld heeft. Op jaarbasis is het volgens de centrale bank van het land momenteel meer dan 50%.

Bitcoiners beweren al langere tijd dat de munt werkt als een afdekking tegen inflatie omdat het aanbod beperkt is tot 21 miljoen. Echter zeggen sommige experts dat de cryptocurrency nauwer gecorreleerd is met aandelen.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving