Bitcoin

De grootste crisis van de eeuw laat de voordelen van Bitcoin zien

De bestaande economieën in de wereld lijden onder de COVID-19 pandemie. Maar voor Bitcoin zou de crisis wel eens goed kunnen uitpakken. De pandemie laat onthuld namelijk de zwakte van het huidige traditionele systeem en de belangrijkste voordelen van de crypto technologie.


De Corona crisis maakt de weg vrij voor Bitcoin

De COVID-19-pandemie heeft de economieën van landen over de hele wereld geteisterd en het vertoont helaas nog geen tekenen dat het spoedig zal stoppen. De overweldigende reactie van regeringen over de hele wereld was om hun landen volledig of gedeeltelijk in lockdown te zetten. Dit heeft aantoonbaar veel levens gered, maar de economische gevolgen zijn enorm geweest. Alleen al in de Verenigde Staten ligt het werkloosheidspercentage op 30%. Ook wordt er een ongekende daling van 30% van het bruto binnenlands product verwacht. De Europese Unie, Japan en het Verenigd Koninkrijk doen het niet veel beter.

In zulke onzekere tijden zijn beleggers van nature nerveus. Na de enorme crash in maart, en te midden van toenemende werkloosheid en angst, bereikt de aandelenmarkt gewoon weer hoogtepunten. Dit te midden van een werkloosheidscrisis en een wereldwijde pandemie. De beurzen en de echte wereld lijken in parallelle universums te leven, wat suggereert dat het sterke herstel niet veel meer zou kunnen zijn dan een gevaarlijke bubbel.

Toen die enorme crash in maart oversloeg naar crypto en de Bitcoin koers vervolgens daalde tot $3.600, was dit een hard gelag voor investeerders die dachten dat de munt een veilige haven was. In de weken daarna is Bitcoin echter sneller hersteld dan welk ander aandeel dan ook. Op korte termijn zou een negatieve trend op de aandelenmarkt voor neerwaartste prijsdruk kunnen zorgen op Bitcoin. Echter, de langetermijnvooruitzichten zijn optimistischer dan ooit. Hier lees je waarom de ergste crisis in een eeuw tijd de weg vrij maakt voor de Bitcoin.


Oneindig veel geld bijdrukken

Naast de lockdowns is een andere maatregel die vooral door rijkere landen is genomen, namelijk enorme sommen geld pompen in de economie. Wereldwijd is meer dan 8 biljoen dollar uitgegeven om de effecten tegen te gaan en het virus is nog lang niet afgelopen. Het is nu wel duidelijk dat $8 biljoen nog lang niet genoeg is. De vraag is nu of het wel duurzaam is voor de economie om zulke enorme aantallen bij te drukken.

Wanneer ze geconfronteerd worden met dalende BBP’s, een recordwerkloosheid en veel bedrijven die voor altijd hun deuren moeten sluiten, brengen onbeperkte kwantitatieve versoepeling zelfs de rijkste landen in groot gevaar.

Het risico dat grote wereldwijde valuta’s met hyperinflatie worden geconfronteerd, zal toenemen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Amerika of Engeland dezelfde scenario’s zullen doorstaan ​​als ontwikkelingslanden als Venezuela of Argentinië, zal het onophoudelijk afdrukken van geld er op zijn minst toe leiden dat valuta’s een slechte waardeopslag worden omdat hun koopkracht daalt en men een negatief rendement ontvangen in een bank.

Tijdens de crisis denken kleine investeerders er misschien niet aan om veel geld te investeren. Echter, rijke investeerders beginnen eindelijk het potentieel van de Bitcoin te zien. Zo heeft de bekende miljardair, Paul Tudor Jones, onlangs openbaar gemaakt dat hij Bitcoin aan zijn investeringsportfolio heeft toegevoegd. Hij legde uit dat hij het kocht als een afdekking voor de inflatie die hij ziet komen van al het geld dat wordt gedrukt. Dat geeft een krachtig signaal af.

Afgezien van de korte correlatie met de aandelenmarkt eerder dit jaar, is Bitcoin grotendeels niet gecorreleerd aan andere markten. Risicomanagers begrijpen het belang van het diversifiëren van een beleggingsportefeuille, vooral in tijden als deze, en veel beleggers zullen waarschijnlijk het voorbeeld van Tudor Jones volgen. Dat zou betekenen dat er heel veel extra kapitaal de cryptowereld in gaat stromen.


Bitcoin wordt steeds schaarser

Terwijl er enorme aantallen fiat geld bijgedrukt worden, wordt de Bitcoin steeds schaarser. Door de Bitcoin halving zijn de blokbeloningen voor miners gehalveerd. Dat betekent dat het aanbod van nieuwe BTC’s zal dalen. Dit is zo’n een enorm contrast ten opzichte van fiat dat het zelfs de grootste sceptici laat nadenken.

Bitcoin lijkt de status van veilige haven langzaam terug te winnen. Zeker nu de koers langzaam richting de $10.000 grens begint te stijgen. Ondanks de enorme crash op ‘black thursday’ en alle andere volatiliteit heeft de munt een indrukwekkend herstel laten zien. De koers is daardoor dit jaar al met 35% gestegen.

Naast de koers zien de fundamenten er goed uit. De hash-snelheid is na de halvering enigszins gedaald, maar ligt nog steeds dicht bij recordhoogtes. Zonder stimuli of reddingsacties van de overheid is het vanzelf hersteld.


De crypto industrie blijft groeien

De cryptocurrency wereld is sterk gegroeid. Er komen steeds meer crypto gerelateerde bedrijven en met name de exchanges blijven hard groeien. De grootste financiële instelling van de Verenigde Staten, JPMorgan, heeft onlangs aangekondigd bankrekeningen te openen voor crypto-exchanges Gemini en Coinbase. Dit laat zien dat crypto bedrijven steeds meer geaccepteerd worden.

Ook zien we dat de CME futures hard blijven groeien. En ook heeft het Grayscale Investment Trust onlangs een recordinstroom gezien van institutionele fondsen die zijn aangewezen bij het kopen van Bitcoin.


Het is tijd voor Bitcoin

Niet alleen de institutionele dollars zijn begonnen binnen te stromen, maar ook steeds meer ‘gewone’ mensen beginnen te twijfelen aan het huidige financiële systeem. Het is misschien niet iets dat ze eerder hadden overwogen, maar als ze biljoenen dollars zien, die uit het niets zijn gecreëerd, vragen ze zich af hoe geld wordt gecreëerd. Dit laat de kracht van de Bitcoin zien.

Terwijl Bitcoin zijn waarde blijft bewijzen en naar voren komt als een must-have in de portefeuilles van beleggers, zullen er meer ogen naar kijken. Veel mensen die nu thuis weinig te doen hebben, zullen er meer informatie over gaan zoeken en beseffen dat er een alternatief is voor het huidige financiële systeem. Meer dan ooit is het de tijd van de cryptowereld om te schitteren.

COVID-19, ondanks alle problemen en dodelijke slachtoffers die het heeft veroorzaakt, is misschien wel de grootste katalysator voor Bitcoin tot nu toe.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85