Nieuws

De grootste Poolse bank lanceert Blockchain platform binnen enkele dagen

De grootste Poolse Bank ‘Bank Polski’ gaat een blockchain platform lanceren waarmee het zijn klantdocumenten kan verwerken. Deze zal in de komende dagen worden gelanceerd, volgens een online verschenen persbericht

Verbeteren van klantgegevens

De Poolse bank heeft een doel ingesteld die ze graag willen naleven, namelijk het verbeteren van de beveiliging van klantgegevens. Hier sluit volgens de bank de blockchain-technologie perfect op aan. Volgens de bank biedt blockchain enorm veel potentieel om het concurrentievermogen van de Poolse bankensector te vergroten. Zo worden er steeds meer toepassingen gevonden voor de blockchain.

Opvallende stap

Dit is een opvallende stap in de Poolse banksector, die nu pas begint met het implementeren van blockchain-technologie. Dit terwijl andere cryptocurrency-bedrijven in het land klagen over vijandige behandeling door de overheidsinstellingen. Toch laat deze stap zien dat de Poolse financiële sector nog steeds open staat voor innovatie en internationale trends. De bank is nu opzoek naar fintech-bedrijven die een samenwerking met de bank willen schalen.