sam-bankman-fried
Hack

De laatste fase van het proces tegen Sam Bankman-Fried

Het proces tegen Sam Bankman-Fried nadert zijn einde en wordt op 26 oktober afgesloten wanneer de aanklager zijn zaak afrondt. Een prangende vraag is nu hoelang Sam Bankman-Fried mogelijk gevangen zal zitten als gevolg van dit proces.

Indien schuldig bevonden aan fraude en het beramen van een samenzwering tot fraude, kan Bankman-Fried een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar krijgen.

Onthullingen en strijd om gerechtigheid

Het proces tegen Sam Bankman-Fried bevindt zich in een cruciale fase. Op 26 oktober zal de aanklager zijn zaak afronden na het horen van bijna 20 getuigen gedurende de afgelopen drie weken. Deze getuigen omvatten voormalige FTX-werknemers, klanten, investeerders, overheidsfunctionarissen en politieagenten.

Centraal in de zaak staat de beschuldiging dat Bankman-Fried betrokkenen bewust heeft misleid en dat zijn beslissingen hebben geleid tot een tekort van $8 miljard tussen FTX en Alameda Research in november 2022.

Hoewel de verdediging van Bankman-Fried nog niet heeft aangegeven of ze een verweer zal voeren, is het in strafzaken niet verplicht om dit te doen. Als het verdedigingsteam besluit om een zaak te presenteren, wordt verwacht dat ze dit ook op 26 oktober zullen doen.

Juridisch struikelblok

Mark Cohen en Christian Everdell staan aan het hoofd van het juridische team van Bankman-Fried. Ze hebben echter moeite om een helder en overtuigend verhaal voor te leggen aan de jury. Tijdens het kruisverhoor van voormalige nauwe relaties, zoals Caroline Ellison, Nishad Singh, Adam Yedidia en Gary Wang, hebben de advocaten cruciale argumenten over het hoofd gezien. Dit viertal beschuldigde Bankman-Fried ervan hen aangezet te hebben tot criminele handelingen in samenwerking met overheidsinstanties.

Volgens een juridisch expert die de zaak heeft gevolgd, leidt een door de overheid aangespannen zaak in 95% van de gevallen tot een aanklacht, wat de omvang van de uitdaging voor de verdediging onderstreept. Desondanks ligt de bewijslast bij de aanklagers.

Een cruciaal moment tijdens het proces was de getuigenverklaring van Nishad Singh, de voormalige technisch directeur van FTX. Hij beweerde dat Bankman-Fried hem had geïnstrueerd om risicovolle investeringen te doen met geleende middelen van Alameda, terwijl hij onwetend was over de connectie van deze fondsen met de tegoeden van FTX-klanten. Singh zelf staat ook in de beklaagdenbank en kan een gevangenisstraf van maximaal 75 jaar krijgen wegens beschuldigingen van bedrog van cryptobeursgebruikers.

In de afgelopen week toonde rechter Lewis Kaplan duidelijk zijn frustratie richting de advocaten van zowel de verdediging als de aanklagers, met name nadat een getuige, die voor het proces naar Texas was uitgeweken, slechts 15 minuten had getuigd. Hij bekritiseerde de strategieën omtrent het oproepen van getuigen van beide partijen.

Can Sun, de voormalige hoofdjurist van FTX, heeft onlangs een spreadsheet onthuld waarin leningen ter waarde van $2,1 miljard, toegekend aan Bankman-Fried en andere topmanagers, werden gedocumenteerd. Sun was niet op de hoogte van de vermenging van FTX-beursfondsen met die van Alameda en werkt nu samen met de autoriteiten in het onderzoek naar de zaak.

Als Bankman-Fried schuldig wordt bevonden aan de aanklachten van fraude en het beramen van een fraude, kan hij een gevangenisstraf van maximaal 115 jaar tegemoetzien.

Hack nieuws

Cryptocurrency-Industrie beleeft rampzalige maand: $363 Miljoen gestolen in November 2023
Kronos Research is in onderhandeling met hacker na grootschalige inbreuk
HTX herstelt succesvol na Exploit van $30 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen