energie
Ethereum

De Merge zal de energie consumptie van Ethereum met 99,95% verminderen

De Ethereum Merge zal de ecologische voetafdruk van Ethereum enorm verkleinen. Het team van Polygon heeft gisteren onthult dat de aankomende Merge het energieverbruik van het Ethereum netwerk met maar liefst 99,95% zal verminderen.

Ethereum en Polygon zullen bijna geen energie meer gebruiken

Polygon plaatste de tweet omdat ze hun gebruikers wilden laten weten hoe de ETH Merge invloed zal hebben op Polygon. Volgens het team van Polygon is de Merge zeer goed nieuws.

“99,95%, dat is hoeveel de overstap naar PoS het energieverbruik van Ethereum zal doen krimpen, waardoor Ethereum toekomstbestendig wordt, net als Polygon. Dit komt overeen met ons streven om tegen het einde van 2022 een koolstofnegatieve keten te worden”, tweet Polygon.

De Merge zal waarschijnlijk op 15 september plaatsvinden

De Merge is de naam die de migratie van Ethereum naar het Proof-Of-Stake consensus heeft gekregen. Deze zal naar alle waarschijnlijkheid plaats gaan vinden op 15 september. Deze overgang zal het netwerk enorm veel energie zuiniger maken.

Naarmate de mijlpaal nadert, zijn er verschillende speculaties geweest over de effecten die de overgang zal hebben op de prestaties van het Ethereum-netwerk. Daardoor moesten ontwikkelaars afgelopen woensdag in een blogpost enkele misvattingen over de langverwachte upgrade uit de weg ruimen.

Polygon is essentieel voor de schaalbaarheid van Ethereum

Volgens Polygon maakt The Merge Ethereum duurzamer, aantoonbaar veiliger, wat de schaaloplossing ten goede komt, net zoals het Ethereum-netwerk profiteert van de schaalbaarheid van Polygon. Bovendien merkt Polygon op dat de Ethereum-visie een vestigingslaag voor Layer 2-netwerken moet worden, zodat Polygon altijd essentieel zal zijn voor de schaalbaarheidsbehoeften van gebruikers.

Met name de verklaringen van Polygon bevestigen de verklaringen van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin waarin hij zegt dat Ethereum na verloop van tijd beter bestand zal zijn tegen veranderingen en betrouwbaarder zal worden. Volgens Buterin zullen meer radicale veranderingen worden overgelaten aan Layer 2-oplossingen.

Het is vermeldenswaard dat Polygon ondanks de crypto-winter veel indrukwekkende mijlpalen heeft behaald. Polygon heeft verschillende grote partnerschappen aangegaan en heeft een enorme toename in ontwikkelingsactiviteit gezien. Dit blijkt met name uit de gegevens over het tweede kwartaal van 2022 waaruit blijkt dat ongeveer 1000 ontwikkelaars zich dagelijks bij het netwerk aansluiten.

Ethereum nieuws

Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Hongkong lanceert eerste Bitcoin en Ethereum ETF’s in Azië
Hong Kong komt mogelijk maandag al met Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’