rechtszaak, ripple, rechter
Ripple

De mogelijke gevolgen: Wat als SEC de rechtszaak tegen Ripple verliest?

Scott Melker verzoekt liefhebbers van XRP om een scenario te bedenken waarin de toezichthouder (SEC) zijn rechtszaak tegen Ripple verliest.

Crypto-community wacht gespannen af op Ripple vs. SEC-rechtszaak

Terwijl de crypto-community in afwachting is van het kort geding in de Ripple vs. SEC-rechtszaak, hebben verschillende belanghebbenden op Twitter gesproken over de mogelijke uitkomsten van de zaak. Er zijn velen die geloven dat rechter Analisa Torres in het voordeel van de SEC zou kunnen beslissen, gezien het succes van het agentschap in de LBRY-rechtszaak.

LBRY werd, net als Ripple, beschuldigd van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten in de Verenigde Staten. Vorig jaar oordeelde een federale rechter in het voordeel van de SEC tegen LBRY. Dit heeft angst veroorzaakt onder veel XRP-community leden, die vrezen dat Ripple een vergelijkbare uitkomst zou kunnen hebben wanneer rechter Torres uitspraak doet.

Met deze toenemende negatieve reacties heeft Scott Melker, een populaire cryptocurrency YouTuber die bekend staat als de “Wolf of All Streets”, zijn 889K volgers op Twitter opgeroepen om zich voor te stellen dat de SEC de rechtszaak tegen Ripple verliest.

Melker’s Tweet wekt gemengde reacties op

De tweet heeft veel reacties opgeroepen bij leden van de crypto-community. Sommigen van hen zijn van mening dat een overwinning voor Ripple zou betekenen dat XRP de enige crypto-activa is met een duidelijk regelgevingskader in de Verenigde Staten. Volgens hen zou daardoor de prijs van de munt explosief stijgen.

Anderen zijn van mening dat Ripple geen kans maakt om de rechtszaak te winnen. Dit komt vanwege het feit dat de SEC tot nu toe altijd heeft gezegevierd tegen crypto-bedrijven.

Topadvocaten VS hopen op Ripple-overwinning

Topadvocaten zoals Jeremy Hogan en John Deaton hebben juridische analyses uitgevoerd en zijn van mening dat Ripple een betere kans heeft om te winnen dan andere crypto bedrijven waar de SEC tegen heeft gewonnen.

Beide advocaten hebben aangegeven dat zij geloven dat de SEC niet in het voordeel zal worden gesteld in een kort geding, vanwege het derde en vierde criterium van de Howey Test (een wettelijke test die wordt gebruikt om te bepalen of een transactie in aanmerking komt als een beleggingscontract).

Opmerkelijk is dat de SEC beweerde dat beleggers in XRP enorme rendementen verwachtten van het toonaangevende blockchainbedrijf, maar het agentschap kon geen substantiële feiten aanleveren om deze bewering te ondersteunen. Bovendien werd de getuigenis van een van de deskundigen van de SEC ingetrokken vanwege het verstrekken van een vals rapport zonder dat hij met XRP-beleggers had gesproken.

Ripple heeft 3.000 beëdigde verklaringen van XRP-beleggers ingediend als tegenbewijs, waarin zij onthulden dat zij nooit van het bedrijf afhankelijk waren om winst te maken. Het bedrijf uit Silicon Valley bracht ook een getuige-deskundige naar voren die feiten presenteerde waaruit bleek dat marktkrachten verantwoordelijk waren voor de prijsbewegingen van XRP.

Ripple maakt meer kans om te winnen dan andere blockchainbedrijven die verloren hebben tegen de SEC. Naast het feit dat Ripple financieel in staat is om de beste juridische teams in te huren, heeft het ook steun ontvangen van top blockchainbedrijven, waaronder Coinbase.

Van de 16 partijen die amicusbriefs hebben ingediend in de rechtszaak, hebben er 13 hun steun uitgesproken voor het blockchain-bedrijf in de zaak tegen de SEC.

Ripple nieuws

Ripple vs SEC rechtszaak: Dit zijn de laatste ontwikkelingen
Crypto analisten vertellen waarom Cardano en XRP op het punt staan om te stijgen
Universiteit Stanford: Ripple kan strategische voordelen bieden voor VS
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?