Litecoin, ltc
Litecoin

De opkomst van Litecoin als voorkeurscrypto voor transacties

Van tijdelijke marktdominantie tot favoriete transactiemiddel: Litecoin (LTC) heeft onlangs opzien gebaard in de cryptowereld. Na een indrukwekkende groeispurt waarin het zelfs Bitcoin overtrof, staat Litecoin nu voor complexe uitdagingen. Het moet zijn waarde zien te handhaven te midden van marktvolatiliteit en fluctuerende sentimenten.

Van betalingsvoorkeur tot tijdelijke dominantie

Gedurende een bepaalde periode heeft Litecoin (LTC) zich opgeworpen als een uiterst gebruiksvriendelijke keuze voor transacties, zo blijkt uit data van BitPay, ‘s werelds toonaangevende verwerker van cryptocurrency-betalingen. Van maart tot eind juli zag het wereldwijde betalingsaandeel van LTC een indrukwekkende sprong maken van 23% naar ruim 34%, wat neerkomt op een stijging van bijna 50%.

Recentelijk, in juni, overtrof Litecoin — vaak het “digitale zilver” genoemd — voor het eerst ooit Bitcoin, ook bekend als het “digitale goud”, om de toppositie te bemachtigen. Echter, sinds die historische mijlpaal heeft de groei van LTC enige vertraging opgelopen en is de leidende positie weer teruggegaan naar BTC.

Recentelijk, in juni, overtrof Litecoin — vaak het “digitale zilver” genoemd — voor het eerst ooit Bitcoin, ook bekend als het “digitale goud”, om de toppositie te bemachtigen. Echter, sinds die historische mijlpaal heeft de groei van LTC enige vertraging opgelopen en is de leidende positie weer teruggegaan naar BTC.

Litecoin’s groeiperiode

De opmerkelijke groei van Litecoin werd vooral aangedreven door een sterke toename in het aantal transacties in de maanden mei en juni. Uit data van Glassnode blijkt dat het transactievolume van Litecoin in deze periode herhaaldelijk niveaus bereikte die vergelijkbaar waren met die van Bitcoin.

Deze groei in vraag kwam vooral voort uit de behoefte aan meer kostenefficiënte transactieopties, aangezien de transactiekosten van Bitcoin aanzienlijk waren gestegen. Hierdoor gingen gebruikers actief op zoek naar voordeligere alternatieven, waarbij Litecoin een populaire keuze bleek te zijn.

De grafieken van LTC blijven negatief gekleurd

De maand augustus, gekenmerkt door het belangrijke moment van Litecoin’s halvering van blokbeloningen, heeft niet aan de hoge verwachtingen van zijn enthousiaste volgers kunnen voldoen. Litecoin (LTC) ervoer significante prijsdalingen tijdens twee achtereenvolgende bearish cycli.

Aanvankelijk verminderde het enthousiasme over Litecoin’s toenemende schaarste snel, gezien de munt slechts enkele dagen na de halvering al een waardeverlies van 10% noteerde. Echter, de grootste klap kwam tijdens een algemene prijsdaling in de Bitcoin-markt, waarbij Litecoin een forse daling van 24% ondervond. Alles bij elkaar heeft Litecoin sinds het begin van de maand een totaal waardeverlies van 30% geleden.

In- en uitstappen van Litecoin whales

Toen ze de op handen zijnde prijsdaling aanvoelden, hebben houders van grote Litecoin-wallets hun activa tijdig van de hand gedaan. Maar zodra de markt zijwaarts begon te bewegen, startten deze grote investeerders met het heropbouwen van hun posities.

Uit data van Santiment blijkt dat het aantal portefeuilles met tussen de 1.000 en 10.000 Litecoin-tokens de afgelopen week significant is toegenomen. Een vergelijkbare trend was zichtbaar bij wallets die tussen de 10.000 en 100.000 LTC’s bevatten. Dit suggereert dat grote investeerders optimistisch zijn over de mogelijkheid van een aanstaande bullmarkt.

Toch bleef de algemene stemming rondom Litecoin merendeels negatief. Het gewogen sentiment, dat de publieke opinie over het activum reflecteert aan de hand van online commentaren en reacties, liet een negatieve trend zien.

Conclusie

Litecoin (LTC) heeft een indrukwekkende periode van groei en dominantie gekend, maar staat nu voor aanzienlijke uitdagingen. Ondanks een tijdelijke overname van de toppositie van Bitcoin en aanzienlijke transactievolumes, heeft de munt waarde verloren en blijft het sentiment negatief. Grote investeerders tonen weliswaar hernieuwde interesse, maar de algemene trend wijst op een onzekere toekomst voor Litecoin.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Bitcoin doet het al 5 jaar beter dan Litecoin
Litecoin koers dondert 6 procent omlaag na halving
Litecoin’s handelsvolume daalt: Voorteken van een Koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december