Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

“De SEC gaat de rechtszaak tegen Ripple verliezen”

Een voormalig directeur van de Securities and Exchange Commission denkt dat de kans vrij groot is dat Ripple de rechtszaak gaat winnen. Joseph Hall is namelijk van mening dat de SEC nog niet klaar is om crypto’s als securities te bestempelen, waardoor het moeilijk is om de zaak tegen Ripple te winnen.


Ripple staat er goed voor in de rechtszaak

Joseph Hall uitte ook zijn bezorgdheid over wat het eindspel van de SEC zou kunnen zijn met betrekking tot de zaak tegen Ripple. De uitspraak zal namelijk grote gevolgen hebben voor de hele crypto industrie.

In de rechtszaak beweert de SEC dat Ripple en zijn mede-oprichters de commissie niet hebben geïnformeerd over de verkoop van XRP-tokens. Ook beweert de SEC dat de tokens niet-geregistreerde securities (effecten) zijn. De SEC probeert te bewijzen dat daardoor effectenfraude heeft plaatsgevonden.

Hall, een voormalig manager bij de SEC, verscheen op 22 februari in een podcast waar hij zei:

“Ik weet niet zeker wat de SEC van plan is te bewijzen in de rechtszaak tegen Ripple.”

Volgens Hall is de uitkomst van de rechtszaak enorm belangrijk. Dit geldt zowel voor de hele cryptowereld, maar ook voor de SEC. Als de Securities and Exchange Commission de zaak verliest zou hun hele regelgevingsproject in principe stopgezet kunnen worden. En dit kan zomaar gebeuren, zo vertelt de voormalig SEC manager:

“ik blijf denken dat er een vrij goede kans is dat (de SEC) zal verliezen.”

Hall is van mening dat Ripple een sterke verdediging heeft op basis van het feit dat de SEC haar onderzoek niet eerlijk heeft aangekondigd. De SEC is verplicht om individuen en bedrijven op de hoogte te stellen dat ze worden onderzocht.

“Ik heb veel begrip voor dat argument van Ripple. Het Ripple-netwerk was al jaren actief voordat er op het laatste moment een rechtszaak tegen hen werd aangespannen.


Wil jij XRP verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een enorm belangrijke uitkomst

De Ripple-zaak is dus enorm belangrijk. Dit aangezien het de toon kan zetten in alle andere rechtszaken en onderzoeken met betrekking tot cryptocurrency projecten. Als de SEC wint, kan het een stortvloed aan nieuwe onderzoeken en rechtszaken tegen cryptoprojecten beginnen. Als Ripple wint, zal Ripple en de rest van cryptomarkt verder gedijen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten