Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

De SEC vs Ripple zaak wordt steeds interessanter

De zaak SEC vs Ripple begint steeds interessanter te worden, aangezien beide partijen deze week met succes moties hebben ingediend die de andere partij dwingen documenten vrij te geven die invloed zullen hebben op de zaak.


De motie van Ripple

Op vrijdag diende Ripple een motie in om de SEC te dwingen bekend te maken of haar werknemers XRP-tokens en andere crypto’s mochten verhandelen of niet. De motie is bedoeld om duidelijk te maken dat de SEC Ripple geen kennisgeving heeft gegeven dat het verkopen van XRP-tokens niet legaal was.

In het bijzonder probeert Ripple dus met deze ingediende motie aan te tonen dat de SEC toestemming heeft gegeven aan haar werknemers om Bitcoin, Ethereum en XRP te kopen en verhandelen. Als dit inderdaad waar blijkt te zijn bewijst dit volgens Ripple dat de SEC tot 16 januari 2018 helemaal geen regels heeft gehad om zijn werknemers te beperken om XRP te verhandelen. Dit zou dan ook bewijzen dat Ripple niet had kunnen weten dat het illegaal zou zijn geweest om de tokens te verkopen.


De strategie van SEC

De SEC heeft zelf ook een belangrijke motie ingediend tegen Ripple. Deze motie dwingt Ripple om relevante video- en audio-opnames vrij te geven van vergaderingen. In de motie die op maandag werd ingediend, beweerde de SEC over deze opnames te hebben gehoord tijdens de getuigenis van een “belangrijke voormalige Ripple-medewerker” eerder deze maand.

Als de SEC de interne berichtgeving van Ripple in handen zou krijgen, zou dat hun zaak heel erg kunnen versterken. Volgens Youtube advocaat Jeremy Hogan is de strategie van de SEC marketing gericht. Hij trok deze conclusie, omdat er in de voetnoot van de motie staat dat de berichten waartoe ze toegang willen hebben afkomstig zijn van leden van het marketingteam en financiën team van Ripple.


Wat kunnen we verwachten?

Volgens Hogan hadden deze personen echter helemaal niets te maken met de vraag of XRP technisch gezien een security was of niet. Deze teams zijn veel meer gericht op hoe er zoveel mogelijk geld verzameld kon worden.

De zaak lijkt nu dus eindelijk tot een climax te komen en sommige analisten verwachten dan ook dat er spoedig een schikking tussen beide partijen zal worden bereikt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten