bahama's
Exchange

De Securities Commission van de Bahama’s bezit $3,5 miljard aan FTX assets

De bevestiging komt nadat er spanningen blijven bestaan over de rol van de Bahamaanse regelgevers in de lopende juridische kwesties van de failliete cryptocurrency exchange FTX.

Voor $3,5 miljard aan assets

De Securities Commission van de Bahama’s heeft bevestigd dat het nog steeds $3,5 miljard aan assets van FTX bezit. Deze nam het in het begin van november over, kort nadat de crypto-exchange faillissement had aangevraagd.

De commissie zei dat de assets in haar digitale wallets zullen blijven totdat het Hooggerechtshof van de Bahama’s hen opdraagt deze te verdelen onder de klanten en schuldeisers van de ter ziele gegane exchange.

Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op marktprijzen ten tijde van de overdracht, op 12 november 2022. Deze cijfers zijn sindsdien aanzienlijk veranderd.

Bovendien bevestigde de Commissie dat ze vorige maand had vastgesteld dat de dreigende verdwijning van de digitale assets een aanzienlijk risico vormde. Dit vanwege rapporten die rond die tijd de ronde deden over een cyberaanval op FTX. Deze rapporten gaven aan dat medewerkers van FTX geen toegang hadden tot het Amazon Web Services-systeem van het bedrijf.

FTX werd getroffen door een aanval van onbekende oorsprong. Dit gebeurde kort nadat de financiële problemen van het bedrijf aan het licht kwamen en het Chapter 11 faillissement aanvroeg.

Kritiek op de Bahamaanse toezichthouders

De Bahamaanse toezichthouders in het FTX-schandaal hebben veel kritiek gekregen. In een rechtbank in Delaware diende een groep advocaten die FTX vertegenwoordigden een verzoekschrift in bij rechter John Dorsey. Het diende een verzoek in van Bahamaanse regelgevers om toegang te krijgen tot de cloudgebaseerde systemen van de Amerikaanse divisie, waaronder mogelijk gegevens van Google, Slack en Amazon, af te wijzen. Web Services-accounts.

In een rechtszaak zeiden de advocaten dat dit verzoek om toegang niet gerechtvaardigd is. Daarnaast beweerden ze dat dit enorme en ongerechtvaardigde veiligheidsrisico’s met zich meebrengt voor de debiteuren, hun assets, hun klanten en crediteuren.

De advocaten van FTX beweerden ook dat ze niets anders hebben ontvangen dan een stenen muur: een volledige afwijzing om welke informatie dan ook te verstrekken.

Exchange nieuws

Coinbase lanceert mega advertentiecampagne tijdens NBA-play-offs
Crypto.com stelt lancering in Zuid-Korea uit na toezichtsproblemen
Filipijnse toezichthouder eist dat Apple en Google Binance uit hun app-stores halen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?