Terraform Labs Logo
Altcoin

De Terra Classic-gemeenschap kiest ervoor om het slaan van USTC stop te zetten

In een beslissende zet heeft de Terra Classic-gemeenschap unaniem gestemd voor het stopzetten van alle munt- en herinneringsactiviteiten die verband houden met TerraUSD Classic (USTC). Deze beslissing komt voort uit de dringende behoefte om een stabiele koppeling tussen USTC en de Amerikaanse dollar te herstellen.

Steun voor stopzetten productie USTC uitgesproken

In een recent voorstel heeft de gemeenschap haar steun uitgesproken voor het stopzetten van de productie van USTC, waarbij 59% van de stemmen vóór deze maatregel was, terwijl ongeveer 40% tegenstemde.

Deze beslissing is genomen met het oog op het beschermen van de belangen van zowel de gemeenschap als externe investeerders. Het doel is om het aanbod van USTC te verminderen, wat een belangrijke stap is in de richting van het herstellen van een stabiele koppeling met de Amerikaanse dollar.

Verwoestende neergang in Terra-economie

In mei 2022 brak USTC los van de Amerikaanse dollar, wat leidde tot een verwoestende neergang in de Terra-economie. Deze crisis trof ook Luna Classic (LUNC), dat nauw was verbonden met USTC.

De waarde van LUNC daalde met bijna 100%, waardoor een domino-effect ontstond dat de cryptomarkten in een bredere neergang stortte, met een totaal verlies van ongeveer $40 miljard aan marktkapitalisatie.

Het recente voorstel stelt dat dit zou resulteren in grote cryptobeurzen die USTC zouden verbranden, wat wordt beschouwd als een cruciale stap. “Het allerbelangrijkste is dat dit voorstel de deur opent voor instellingen als Binance om USTC te verbranden, aangezien de mogelijkheid om USTC te slaan en te herinneren nu definitief voorbij is”, aldus de verklaring.

Bezorgdheid binnen Terra Classic-gemeenschap

Dit komt in reactie op bezorgdheid binnen de Terra Classic-gemeenschap over een alarmerende toename van spamactiviteiten, die volgde op de daling van de LUNC-prijzen.

Op 10 september berichtte Cointelegraph dat de gemeenschap zich buigt over verschillende voorstellen, waaronder een wijziging in de minimale stortingsvereisten, waarbij overwogen wordt deze te verhogen van 1 miljoen LUNC naar 5 miljoen LUNC.

Het voorstel werd afgerond op 16 september en genoot een overweldigende steun, met 93,22% van de stemmen die vóór de verhoging van het minimale stortingsvereiste stemden.

Altcoin nieuws

Ontdek Nu: Welke crypto schoot 2.000% omhoog in slechts 1,5 maand?
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Worldcoin kondigt $5 miljoen subsidieprogramma ‘Wave0’ aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers