Solana, SOL
Solana

De toekomstvisie van Solana: Een overzicht van de plannen voor 2024

Solana (SOL) sloot 2023 af met een indrukwekkende rally, waarbij het zich herstelde van een dieptepunt rond de $20 en steeg naar een lokale piek van $117. Momenteel ondergaat de munt echter een correctie en staat de waardering op $96.

Ondanks dat 2024 nog niet dezelfde positieve trend laat zien als het vorige jaar, belooft het jaar toch veel goeds voor investeerders. De Solana Foundation heeft zijn plannen voor het jaar aangekondigd, met een focus op innovatie en netwerkschaalbaarheid.

Uit het rapport van de Solana Foundation blijkt een aanzienlijke toename in de activiteit van ontwikkelaars, met meer dan 2.500 actieve ontwikkelaars. Ook is de retentie van deze ontwikkelaars gestegen van 31% naar meer dan 50%. Dit is een positief teken, omdat een groter aantal actieve ontwikkelaars wijst op een sterk en bloeiend ecosysteem. Solana heeft ook belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling van zijn infrastructuur, met nieuwe programmeerkaders voor diverse programmeertalen.

De roadmap voor 2024 omvat spannende vooruitgangen en innovaties. Dit omvat onder meer tokenextensies voor complexere tokenomics en de ontwikkeling van Runtime v2 door Solana Labs, bedoeld om zowel de netwerkprestaties als de ervaring voor ontwikkelaars te verbeteren. Verder introduceert Solana met Firedancer een nieuwe onafhankelijke validator cliënt, die bedoeld is om een hoger aantal gelijktijdige transacties te ondersteunen.

Experts voorspellen SOL koersdaling tot $70

Ondanks de veelbelovende plannen voor Solana, voorzien prominente crypto-analisten, waaronder Pentoshi, een aanzienlijke correctie voor de munt. Pentoshi verwacht een daling tot ongeveer $70, wat bijna 40% lager is dan de huidige koers. Deze bearish visie wordt gedeeld door Altcoin Sherpa en Rekt Capital, die respectievelijk dalingen tot $71,67 en een kritieke weerstand rond $98 voorspellen.

Met de huidige koers van Solana rond de $96, onderstrepen deze analyses de potentieel volatiele toekomst van de munt, een belangrijk aspect voor beleggers om in de gaten te houden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana trekt grote belangstelling van institutionele beleggers
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC