Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

CryptoPunks tekent contract met Hollywood-bureau

CryptoPunks zijn wellicht één van de bekendste, zo niet de bekendste, NFT-reeks van het moment. Door de nieuwe deal met het entertainment bureau UTA zou het tevens de eerste NFT-reeks kunnen zijn die in meer traditionele media terecht komt. Volgens Matt Hall, mede-oprichter van Larva Labs, is dit enorm goed voor ‘het welzijn van de hele gemeenschap die verbonden is met onze projecten.’


Licentierechten controversieel onderwerp

Toch is het een opvallende zet. Licentierechten zijn namelijk een controversieel onderwerp rondom NFT-projecten. Dit komt doordat ze over het algemeen gezien worden als het tegenspraak met het gedecentraliseerde en het toestemmingsloze karakter ervan. Toch is het niet geheel onverwacht, Larva Labs is namelijk zeer agressief geweest bij het handhaven van zijn intellectuele eigendomsrechten. Het bedrijf heeft dan ook inmiddels meerdere claims ingediend onder de Digital Millennium Copyright Act, die het kopiëren en verkopen of vrij verspreiden van auteursrechtelijk beschermde digitale inhoud en werken verbiedt.

Het nieuws valt niet bij iedereen even goed. Scott Lewis, mede-oprichter van databedrijf DeFi Pulse, meldde op Twitter het volgende: De (crypto) punkgemeenschap heeft het verhaal van punks verteld, en dat opkomende, organische en AUTHENTIEKE verhaal vertellen is de ENIGE reden waarom punks zijn wat ze zijn. Ik ben sceptisch dat Hollywood-agenten, hoe getalenteerd dan ook, de beelden authentiek kunnen licentiëren zonder diepe betrokkenheid bij de punkgemeenschap.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten