BItcoin
Bitcoin

De VanEck Bitcoin futures ETF wordt morgen gelanceerd

Na jaren van inspanningen lanceert VanEck eindelijk een Bitcoin ETF op basis van Bitcoin futures.


Bitcoin exchange-traded funds

VanEck is een van de eerste in de Verenigde Staten gevestigde vermogensbeheerders die een aanvraag heeft ingediend voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). En morgen gaat het nu eindelijk zijn Bitcoin futures ETF lanceren.

Volgens een officieel bericht van de Chicago Board Options Exchange (CBOE), zal VanEck’s Bitcoin Strategy ETF morgen online komen. Het zal verhandeld worden op CBOE onder de naam XBTF.

De nieuwe ETF van VanEck voegt zich bij het groeiende aantal op BTC futures gebaseerde ETF’s die in de VS zijn gelanceerd. Het gaat hier onder andere om de ProShares Bitcoin Strategy ETF. Deze ETF was de eerste Bitcoin futures ETF die op de New York Stock Exchange werd verhandeld. Valkyrie’s Bitcoin Strategy ETF werd vanaf eind oktober verhandeld op Nasdaq onder de BTF ticker.

CBOE’s XBTF listing komt slechts een paar dagen nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de Bitcoin spot ETF aanvraag van VanEck officieel afwees. De SEC zei dat deze spot ETF niet voldeed aan de eisen. Volgens de SEC is de Bitcoin prijs nog altijd te makkelijk te manipuleren.

VanEck, opgericht in 1955, is een Amerikaanse vermogensbeheerder die gespecialiseerd is op goud gebaseerde ETF’s en beleggingsfondsen. VanEck staat in de crypto gemeenschap bekend als een van de eerste Amerikaanse bedrijven die ooit een ETF voor Bitcoin futures heeft aangevraagd. Het bedrijf heeft sindsdien meerdere Bitcoin ETF aanvragen ingediend bij de SEC. Echter is het er tot nu toe alleen in geslaagd om zijn futures ETF goedgekeurd te krijgen.


Een positief vooruitzicht

SEC-voorzitter Gary Gensler liet eerder doorschemeren dat de SEC meer open zou staan voor het accepteren van ETF’s op basis van crypto valuta futures in plaats van door directe blootstelling.

Sommige bedrijven, zoals Bitwise Asset Management, blijven bullish over een potentiële Bitcoin ETF. Waarbij het bedrijf vorige week zelfs besloot zijn futures-ETF aangifte te laten vallen.

“Uiteindelijk willen veel beleggers een spot Bitcoin ETF. Wij denken dat dat mogelijk is. Dus Bitwise zal dat doel blijven nastreven. We zullen op zoek gaan naar andere manieren om investeerders te helpen toegang te krijgen tot de kansen die crypto bieden”. Aldus Matt Hougan, CIO van Bitwise.

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?