Ripple xrp token
Ripple

De XRP koers stijgt met 7 procent – wat kunnen we verwachten?

De XRP koers is in de afgelopen 24 uur met 7 procent gestegen, waardoor de vooruitzichten bullish werden. In de afgelopen week presteerde de munt niet zo goed, maar de recente prijsstijging maakt de verliezen van vorige week goed.

Terwijl de rest van de cryptomarkt matig presteert staat de XRP prijs nu 6,5% hoger dan 7 dagen geleden. De goede prestaties van de munt heeft ervoor gezorgd dat steeds meer kopers vertrouwen hebben gekregen in de Ripple token.

XRP koers 18 sept
XRP koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De XRP koers ligt op het moment van schrijven rond de $0,3771. Eerder vandaag steeg de prijs even tot een prijsniveau van $0,3940, maar dat hield niet lang stand. Voor nu ligt er nog altijd een vrij grote weerstand rond de $0,38. Dit is een prijsniveau waarmee Ripple al een lange periode mee worstelt.

Als XRP het $0,38 niveau om weet te zetten tot ondersteuning zou dat een zeer goed teken zijn. De kans is dan groot dat de alcoin het niveau van $0,44 zal opzoeken.

Ondanks alle positiviteit rondom XRP koers zijn er ook tekenen waarneembaar die erop wijzen dat de rally spoedig afgelopen kan zijn. Het volume neemt namelijk af en dat betekent dat er minder koopkracht is die de rally ondersteunt.

Wat is de reden van de XRP koersstijging?

Wat de exacte reden is van de recente prijsstijging is lastig te zeggen. Sommigen zeggen dat het komt doordat de rechtszaak tegen de SEC langzaam op zijn einde komt, maar er zijn weinig concrete veranderingen naar buiten gekomen de afgelopen dagen. Anderen zeggen dat een enorme aankoop van een Ripple Whale de rally heeft veroorzaakt. Op 16 september kocht een crypto whale namelijk voor 500 miljoen dollar aan XRP tokens. We kunnen ons zo voorstellen dat een dergelijke aankoop voor een flinke koopkracht heeft gezorgd, maar of dit nou met zekerheid de reden is van de recente prijsstijging durven we niet te zeggen.

Ripple nieuws

4 redenen waarom de Ripple (XRP) koers binnenkort zal stijgen
Ripple CLO: Dit zijn belangrijke deadlines in de SEC vs. Ripple rechtszaak
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins