NFT Decentraland Metaverse
Blockchain

Decentraland lanceert virtuele verhuur voor LAND-eigenaren

Decentraland, het Metaverse platform, heeft een nieuwe platformfunctie bekend gemaakt. De functie laat gebruikers die virtueel LAND bezitten in wezen verhuurders worden, mochten ze dat willen. Eigenaars kunnen namelijk met de functie hun woning officieel verhuren aan andere gebruikers op het platform voor vooraf bepaalde prijzen en perioden. Hiermee krijgen gebruikers tevens een nieuwe manier om passief inkomen te genereren.

MANA gebruikt voor verhuur

LAND-eigenaren worden door Decentraland nu geclassificeert als accounts of wallet-adressen die eigenaar zijn van het slimme contract voor LAND. Dit ongeacht of het gaat om een perceel, een landgoed of eventueel beide.

Al het LAND-verhuur wordt gedaan in het oorspronkelijke token van Decentraland (genaamd MANA) en alles wordt vooraf betaald. Het platform gaf voorbeelden van digitale universiteiten die grond verhuren om campussen te bouwen of dj’s die ruimte huren voor een club of feest.

Net als bij de meeste huurcontracten van fysieke eigendommen, kunnen verhuurders van Decentraland de grond niet verkopen en kunnen ze geen koopbiedingen ontvangen tot na het verstrijken van de huurcontractperiode.

Metaverse genomineerd

De community reageert over het algemeen positief op de aanstaande toevoeging van hun Metaverse. Ze gaven wel aan dat dezelfde functie ook beschikbaar zou moeten zijn voor wearables.

Het is tevens de volgende ontwikkeling binnen de Metaverse-industrie die erg opkomend is. Het woord ‘Metaverse’ is zelfs in het Oxford-woordenboek genomineerd voor woord van het jaar. Uiteindelijk kwam het woord echter op de tweede plaats. Het geeft echter wel de populariteit van het woord aan.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten