Nieuws

Deense Bank sluit het traden van Cryptocurrency uit.

De grootste bank van Denemarken genaamd “Danske Bank” heeft in een rapport laten weten dat ze het traden van cryptocurrency niet mogelijk maken voor hun klanten.  In het rapport die de bank naar buiten heeft gebracht staan een aantal redenen waarom ze hun klanten niet laten investeren in cryptocurrencies. Dit terwijl er steeds meer aandacht komt in het investeren in deze digitale munt.

Waarom je volgens de Deense bank niet moet traden in cryptocurrency?

De Deense bank geeft aan dat deze investering te gevaarlijk is en geen bescherming biedt aan investeerders. Daarnaast noemt de bank dat de koersen onvoorspelbaar zijn en enorme waardeschommelingen mee maken. Ook is het, volgens de bank vaak niet duidelijk waarom een crypto munt een bepaalde waarde heeft. Er is in dit opzicht te weinig transparantie. Tot slot heeft de bank veel moeite met de witwas praktijken van criminelen via deze digitale valuta en eist dat er maatregelen komen om deze cryptocurrencies te reguleren. De bank raadt dan ook aan niet te investeren in crypto’s.

Teken van hoop & Denen kunnen wel crypto blijven kopen

Er is echter een teken voor hoop voor Deense crypto investeerders. De bank laat namelijk weten dat het op dit moment niet mogelijk is om cryptocurrencies te traden via haar platform. Maar dat als de crypto markt transparanter en volwassener wordt, ze het traden in deze digitale valuta misschien wel mogelijk willen maken. De bank maakt het dus niet mogelijk om cryptocurrencies te traden op hun platform. Echter is het voor de Denen nog wel mogelijk en geaccepteerd om cryptocurrencies te kopen met een creditcard.