Ethereum

DeFi-gebruikers op Ethereum groeit dit jaar met ruim 500%

Het ecosysteem van de gedecentraliseerde applicaties (dApp) op het Ethereum netwerk heeft in 2017 een enorme stijging gezien. Het aantal gebruikers op deze applicaties is met ongeveer 530% gestegen in 2019, wat het aantal gebruikers vervijfvoudigd.


Geen significante verbeteringen

Ethereum is momenteel de op één na grootste cryptocurrency- én blockchain-netwerk. De cryptocurrency heeft echter geen significante verbeteringen laten zien dit jaar. Zo heeft de cryptocurrency last van schalingsproblemen en heeft de dalende prijs veel geëist van het systeem.

Het ecosysteem van dApps binnen het netwerk van Ethereum heeft dit jaar echter een groot succes geboekt. De blockchain van Ethereum blijkt de meest populaire blockchain voor dApp-ontwikkelaars. Hierdoor is het aantal gebruikers hierop met ongeveer 530% gestegen.


Ethereum Instanbul

Eerder deze maand ging de hardfork ‘Istanbul’ op het Ethereum-netwerk live. Dit was op bloknummer 9.069.000. Dit is de derde upgrade van het netwerk geweest in 2019. Toch lost deze hardfork niet alle problemen binnen het netwerk op. Wil jij meer weten over deze upgrade? Check dan even dit artikel!


Enorme kosten voor verzenden Ethereum

Onlangs verzond een man $52 aan Ethereum naar een Eth-adres. De kosten hiervoor bedroegen echter 21.14 Ethereum, wat gelijk staat aan een bedrag van $3070,16 op het moment dat de transactie plaatsvond. Benieuwd naar de details? Check dan even dit artikel!