Ethereum

Ethereum’s Istanbul Hard Fork is vanaf vandaag Live

Ethereum heeft vandaag met succes de Istanbul Hard Fork voltooid. De systeem upgrade heeft plaats gevonden op bloknummer 9.069.000. De hard fork is de derde upgrade van 2019.


Istanbul hard fork is Live

De Istanbul hard fork is dus vannacht live gegaan en omvat zes Ethereum Improvement Proposals (EIP’s). Dit zijn specifieke codewijzigingen in het Ethereum protocol. Hieronder vallen EIP: 152, 1108, 1344, 1844, 2028 en 2200.

De belangrijkste problemen die worden aangepakt door deze EIP’s zijn:

  • Denial-of-service (DDoS) aanvalsbestendigheid (EIP 1344).
  • Interoperabiliteit met op equihash gebaseerde proof-of-work (PoW) cryptocurrencies zoals zcash (EIP 152).
  • Verlaagde transactiekosten (EIP’s 1108, 2028, 2200).

De verlaagde gaskosten die mogelijk worden gemaakt door de EIP’s van Istanbul zijn bedoeld om de bandbreedte op de blockchain te vergroten en zero knowledge privacy technologieën te bevorderen.


Ethereum is te langzaam

Vitalik Buterin, de CEO van Ethereum, vertelt dat het ETH netwerk een stuk sneller is geworden. Ook beweert hij dat het netwerk door nu 3.000 transacties per seconde zal ondersteunen. De vraag is nu of de hard fork een nieuwe impuls kan gaan geven aan het Ethereum-netwerk.

Ethereum worstelt al lang tijd met het probleem dat het netwerk te langzaam is. Maar voor welk doel is het netwerk te traag?

ETH werkt omdat gebruikers willen betalen om berekeningen uit te voeren. Als het Ethereum netwerk overbelast is, betekent dit dat er meer mensen zijn die willen betalen om deze berekeningen uit te voeren dan er de capaciteit is om aan de vraag te voldoen.

In andere woorden. Er is meer vraag dan dat Ethereum kan leveren. Het netwerk is niet schaalbaar genoeg en dat is al lange tijd een groot probleem. Alle ETH developers zijn nu hard bezig om dit probleem op te lossen.