Bitcoin

Derivaten exchange BitMEX geeft toelichting daling Bitcoin tot bijna $0

BitMEX is de afgelopen week slachtoffer geweest van meerdere DDoS-aanvallen. Het gevolg hiervan was het crashen van het platform en een gigantische daling van de waarde van Bitcoin (BTC) op het platform. Dit maakt het bedrijf bekend via een blogpost. Het bedrijf compenseert haar gebruikers met $200.000.


Enorme volatiliteit

Meerdere cryptocurrencies hebben de afgelopen weken al enorme volatiliteit laten zien. Tijdens deze periode is een botnet erin geslaagd om hardware-bronnen te gebruiken, wat er uiteindelijk toe leidde dat het platform van BitMEX niet meer werkte. Het platform is in totaal circa 30 minuten offline geweest.


Gebruikers verliezen geld

Hierdoor hebben meerdere gebruikers naar verluidt veel geld verloren via liquidaties die eigenlijk niet hadden mogen plaatsvinden. Mocht het probleem niet zo snel zijn opgelost, had het handelspaar BTC / USD een grote kans om $0 te bereiken, volgens een onderzoeker. Naar verluidt zijn 156 accounts slachtoffer geworden hiervan, waardoor zij geld zijn verloren. Bij deze accounts werd onterecht geliquideerd terwijl dit eigenlijk niet had mogen voorkomen. Hierdoor ontstond de eerste downtime op het platform. De getroffen gebruikers zijn inmiddels door BitMEX benaderd en hun verliezen zijn terugbetaald. In totaal heeft BitMEX ruim $217.000 terugbetaald.


Geen enkel systeem immuun

De ontwikkelaars van het platform doen er nu alles aan om verdere DDoS-aanvallen tegen te gaan. Echter is geen enkel online systeem volledig immuun tegen dergelijke aanvallen. Volgens Hayes heeft BitMEX een eerlijk en efficiënt platform, waarmee hij beschuldigingen van het ‘expres offline halen van het platform’ ontkende. “Door het platform offline te halen, neemt de ervaring voor alle klanten af en wordt onze positie in de markt alleen maar kleiner” gaf Hayes aan. Hiermee zou het zichzelf in de voet schieten. Het is dan ook niet in het belang van BitMEX om dergelijke activiteiten uit te voeren.

Hij voegde tot slot nog toe dat het volgens hem duidelijk is dat de gemeenschap meer wil weten over hoe de liquidaties met het verzekeringsfonds van het bedrijf omgaan. Binnenkort zal hier meer informatie over volgen.


Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?