Cryptocurrency, Nieuws

Cryptocurrency, Nieuws

Deutsche Bank: Digitale valuta’s zullen contant geld vervangen

De Deutsche Bank heeft Europa opgeroepen om de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank te versnellen.


De digitale geldrevolutie

De Deutsche Bank, de grootste bank in Duitsland, vertrouwt erop dat de digitale valuta van de centrale bank in de toekomst contant geld zal vervangen.

De onderzoekstak van de bank, genaamd Deutsche Bank Research, publiceerde een nieuw rapport over economische voorstellen. Het rapport had als doel om mondiale economieën te helpen die getroffen zijn door de coronavirus-pandemie. Het rapport met de titel “Wat we moeten doen om weer op te bouwen”, werd gepubliceerd op 10 november.

In het rapport stelt Deutsche Bank dat de COVID-19-pandemie de “digitale contant geldrevolutie” heeft versneld. Volgens de bank zal deze revolutie uiteindelijk digitale valuta’s zoals de Chinese digitale yuan of de Zweedse e-kroon in staat stellen om op lange termijn contant geld te vervangen. De Deutsche Bank riep nationale regeringen en particuliere bedrijven op om te werken aan alternatieven voor creditcards.

“Wereldwijde lockdowns en maatregelen om afstand te nemen van de maatschappij hebben het gebruik van bankkaarten in plaats van contant geld alleen maar doen toenemen. Als reactie hierop, moeten bedrijven en beleidsmakers een alternatief voor creditcards ontwerpen en kosten voor tussenpersonen afschaffen. Voorlopig moet de prioriteit liggen bij regionale digitale betalingssystemen. Op de lange termijn zullen digitale valuta van de centrale bank contant geld vervangen. “


Vanaf nu tot 10 december geeft crypto exchange Bybit alle nieuwe en bestaande gebruikers bonussen tot $500! Klik hier.


Waarschuwing voor achterblijvers

In het rapport waarschuwde de Deutsche Bank de Europese beleidsmakers voor de risico’s van het niet ontwikkelen van hun eigen digitale valutaproject als reactie op de actieve vooruitgang van China en Zweden op dit gebied.

De bank betoogde dat achterblijven bij andere landen zou kunnen zorgen voor een grote achterstand op de ‘first movers’.

“Als andere landen hun achterstand niet inhalen, kunnen ze merken dat hun bedrijven gedwongen worden om de digitale valuta en het beleid van andere landen als betaalmiddel over te nemen.”

De bank riep Europa op om een ​​digitale valuta-oplossing te ontwikkelen om de euro en in de bestaande geopolitieke situatie te versterken. “Om dit te doen, hebben we een onafhankelijke Europese betalingsoplossing nodig”, schreef de bank.


Terughoudende landen

De Deutsche Bank dringt dus aan op versnelde ontwikkeling van een wereldwijde ontwikkeling van digitale valuta. Toch hebben een aantal landen geen haast om een ​​digitale valuta te ontwikkelen.

In oktober 2020 verklaarde Jerome Powell van de Federal Reserve van de Verenigde Staten dat de VS zich geen zorgen maakt dat andere landen een first-mover-voordeel krijgen als het gaat om de uitgifte van een digitale valuta. De Fed-voorzitter zei dat de Amerikaanse regering pas een besluit zal nemen over de uitgifte van de digitale dollar als CBDC-gerelateerde risico’s zoals cyberaanvallen en privacy zijn opgelost.

Ambtenaren in Nieuw-Zeeland en Rusland hebben een soortgelijk standpunt ingenomen en verklaard dat ze liever een afwachtende houding aannemen.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten