Deutsche Bank
Blockchain

Deutsche Bank maakt zich klaar voor een crypto-investering

De Deutsche Bank, een van ‘s werelds grootste financiële instellingen, onderzoekt mogelijke investeringsmogelijkheden binnen de crypto-industrie. Hiervoor maakt de bank gebruik van de vermogensbeheertak van de bank, DWS. Volgens bronnen die bekend zijn met de zaak, is de bank klaar om kapitaal te investeren in twee Duitse cryptobedrijven. De investeringen zullen de bank helpen bij het verkrijgen van een sterkere voet in de crypto-industrie.

Crypto winter biedt kansen

Volgens een bericht van Bloomberg heeft de vermogensbeheertak van de Deutsche Bank plannen om een minderheidsbelang te kopen in Tradias of Deutsche Digital Assets. Deutsche Digital Assets is een crypto-exchange, terwijl Tradias een BV runt die wordt gebruikt door vooraanstaande klanten, waaronder lokale autoriteiten en Trade Republic. Het doel van deze investering is om de bank een voorsprong te geven op de toenemende interesse in cryptocurrencies. Tradias lijkt voor nu de meest waarschijnlijke kandidaat om een investering van de Deutsche Bank te ontvangen.

Nieuwe mogelijkheden

De vermogensbeheertak van de Deutsche Bank is op naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de recente verliezen teniet te doen. Het rapport beweert dat het bedrijf sinds 2022 meer dan 20 miljard euro aan uitstromen en een daling van 107 miljard euro aan beheerd vermogen heeft gezien.

Deze waardes namen af als gevolg van een wereldwijde crash op de financiële markten en een algemeen risico-sentiment onder investeerders. Zo probeert het bedrijf het vertrouwen van beleggers te vergroten. De CEO van het DWS hintte vorige week tijdens een gesprek op de ambities van het bedrijf binnen de crypto wereld.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85