Crypto prijs stijgt
Polygon, Solana

Deze 3 Crypto’s zullen beter presteren dan Bitcoin in November

Terwijl Bitcoin (BTC) de afgelopen vier weken een aanzienlijke prijsstijging heeft laten zien, suggereren formaties van bepaalde cryptomunten dat zij nog veel grotere prijsstijgingen kunnen laten zien deze maand. Gaan deze altcoins Bitcoin overtreffen in winst deze maand?

Na het bereiken van een historisch hoogtepunt in augustus 2020, zat de prijs van Chainlink (LINK) gevangen onder een dalende weerstandstrendlijn. De daling resulteerde in juni 2023 in een laagtepunt van 18.050 sats, waardoor LINK door het steunniveau van 23.000 sats zakte en nieuwe jaarlijkse dieptepunten neerzette.

De trend is echter gekeerd en LINK heeft aanzienlijke winsten geboekt. De prijs heroverde het 23.000 sats niveau en versnelde zijn stijging in september. Het doorbrak de dalende weerstandstrendlijn in de daaropvolgende maand, na deze meer dan 1.150 dagen te hebben getest.

LINK bevindt zich nu in de buurt van het weerstandsgebied van 43.000 sats, dat standhoudt sinds begin 2022. Een succesvolle uitbraak kan LINK met 90% laten stijgen naar het volgende significante weerstandsniveau op 75.500 sats.

Niettemin, als LINK afstuit op het 43.000 sats niveau, zou er een correctie van 35% kunnen volgen om de sterkte van de voormalige weerstandstrendlijn, nu potentiële steun, te testen op 25.500 sats.

LINK/BTC weekgrafiek
LINK/BTC week grafiek – Bron: TradingView

Polygon (MATIC) bounced op lange-termijn steunniveau

De prijs van Polygon’s MATIC-token heeft een positieve wending genomen na een langdurige daling die begon in maart.

In oktober bereikte MATIC het horizontale steunniveau van 1.850 sats, een dal waar de prijs sinds maart naartoe was gezakt. De afgelopen week heeft de prijs een significante bounce gemaakt vanaf dit steunniveau, wat wijst op een mogelijke ommekeer.

De Relative Strength Index (RSI), een belangrijke indicator voor marktmomentum, toont bullish signalen voor MATIC. Een RSI-waarde boven de 50 en een opwaartse trend geven aan dat de kopers nog steeds in controle zijn. De wekelijkse RSI vertoont een bullish divergentie, wat vaak een voorteken is van een aankomende stijging. Een beweging boven de 50 zou de trendomkering bevestigen.

Als MATIC uitbreekt en sluit boven het weerstandsgebied van 2.250 sats, kan de prijs mogelijk met nog eens 50% stijgen tot het volgende weerstandsniveau op 3.400 sats.

Desondanks moeten beleggers alert blijven; een afwijzing op het 2.250 sats niveau kan een terugval van 15% veroorzaken naar het ondersteuningsgebied van 1.850 sats. Deze beweging zou een cruciale test zijn voor de veerkracht van MATIC’s huidige herstel.

MATIC/BTC week grafiek
MATIC/BTC week grafiek – Bron: TradingView

Solana (SOL) doorbreekt lange-termijn weerstandstrendlijn

De laatste altcoin die Bitcoin mogelijk kan overtreffen is Solana. De prijsbeweging van SOL vertoont gelijkenissen met die van Chainlink. Ook SOL is namelijk door een langdurige dalende weerstandstrendlijn gebroken en sinds september in waarde gestegen.

Vorige week bereikte SOL een nieuw jaarlijks hoogtepunt van 134.800 sats, door de weerstandzone van 113.000 sats te doorbreken.

De wekelijkse Relative Strength Index (RSI) ondersteunt de voortzetting van de stijging aangezien de indicator boven de 50 uitkomt en opwaarts beweegt. Als de stijging doorzet, zal de volgende weerstand op 200.000 sats liggen, wat 50% boven de huidige prijs is.

Ondanks deze optimistische prijsvoorspelling kan een wekelijkse sluiting onder het steunniveau van 113.000 sats leiden tot een daling van 35% naar het volgende steunpunt op 80.000 sats.

SOL/BTC week grafiek
SOL/BTC week grafiek – Bron: TradingView

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana, Chainlink of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Michaël van de Poppe: Bitcoin dominantie heeft piek bereikt, tijd voor altcoins
Kan cryptomunt Toncoin (TON) herstellen van zijn zware koersval?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?