Dogecoin koers
Dogecoin

Deze AI voorspelt opvallende Dogecoin koers in december

Dogecoin (DOGE), bekend om zijn volatiliteit en enthousiaste achterban, heeft in het verleden momenten van grote waardestijgingen meegemaakt, met een piek dichtbij de $0,80. Ondanks de huidige lagere waardering van ongeveer $0,075, ver verwijderd van deze all-time high, voorziet de kunstmatige intelligentie (AI) van Coindex aanzienlijke veranderingen in de toekomst.

Dogecoin prijsvoorspelling

Volgens de AI-voorspellingen van Coindex zal de prijs van Dogecoin op korte termijn dalen, met een verwachte koers rond de $0,065 in de komende maand. Dit zou een significante daling inhouden vanaf de huidige waarde van $0,075. Interessant is dat deze voorspelling in tegenspraak is met de verwachtingen van sommige analisten, zoals Kaleo, die juist een extreme stijging van de koers voorziet.

Lange termijn voorspelling

Op de lange termijn is de AI van Coindex optimistischer over Dogecoin (DOGE). Voor 2024 projecteert het een prijs van $0,345, wat een significante stijging van meer dan 300% ten opzichte van de huidige waarde betekent. Hoewel dit een indrukwekkende groei is, blijft het nog ver verwijderd van de all-time high. De voorspelling voor 2025 lijkt echter minder rooskleurig, met een geschatte prijs van $0,181. Naar verwachting zal de koers in 2026 en 2027 verder dalen, maar het algoritme voorspelt een herstel in 2028 naar $0,729, wat overeenkomt met het recordniveau van 2021.

De voorspellingen van de kunstmatige intelligentie van CoinCodex tonen een opvallende terughoudendheid. Dit kan duiden op toegang tot meer uitgebreide informatie of het kan eenvoudigweg gebaseerd zijn op speculatieve berekeningen. Hoe accuraat deze voorspellingen uiteindelijk zullen zijn, zal de tijd moeten leren.

Technische indicator hint op koers van $0,10 

In tegenstelling tot de AI-voorspellingen, richten veel analisten zich op een mogelijke stijging van de Dogecoin (DOGE) prijs naar $0,10 in de nabije toekomst. Analist Alan Santana baseert zijn optimisme op de 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelde (EMA), die volgens hem wijst op een aanhoudende opwaartse trend.

Santana’s prognose geeft een eerste koersdoel van $0,082 voor DOGE aan, wat een potentiële stijging van ongeveer 10% ten opzichte van de huidige waarde zou betekenen. Hij heeft ook verdere doelen gesteld, zoals $0,095, en zijn meest ambitieuze doel van $0,10, dat een mogelijke winst van ongeveer 30% zou impliceren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin doorbreek alle weerstandsniveaus: Grote prijsstijging op komst
Dogecoin koers schiet omhoog: Eerste keer boven $0,10 in een Jaar
Gerucht: Betaling met Dogecoin voor Tesla CyberTruck binnenkort mogelijk
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers