Bitcoin

Deze factoren gaan de Bitcoin Prijs beïnvloeden deze week

Bitcoin begint de nieuwe in haar vertrouwde range tussen de $9200 en $10.000. De vraag is nu of het daar zal blijven of dat we veel volatiliteit kunnen verwachten deze week. In dit artikel geven we aan welke factoren deze week de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden.


Is er volatiliteit op komst?

De start van deze week vormt een duidelijk contrast met afgelopen maandag. De zorgen over het coronavirus zijn verdwenen en daarmee de volatiliteit in de traditionele aandelenmarkt.

Ook de Bitcoin prijs blijft al een tijd lang stabiel tussen de $9.200 en $9.500 schommelen. $9.500 vormt al meerdere weken een centraal punt voor BTC en de weerstand hierboven is moeilijk te doorbreken.

Ondanks dat er tekenen te zien zijn dat Bitcoin minder gecorreleerd is aan de aandelenmarkten, zien we dat de digitale munt wel degelijk nog steeds samenhangt met de traditionele markten. Uit een recent onderzoek is dan ook gebleken dat BTC zeer sterk gecorreleerd is met de S&P 500.

Bitcoin & S&P 500 correlatie – Bron: Skew

Bitcoin hash rate en difficulty

Een ander contrast komt in de vorm van de netwerkfundamentals van Bitcoin.

Vorige week maakten diners zich op voor de grootste opwaartse moeilijkheidsaanpassing in twee en een half jaar tijd. Deze keer zijn de omstandigheden veel rustiger. De volgende aanpassing, die over negen dagen plaats zal vinden, zal waarschijnlijk slechts een bescheiden 5,6% bedragen.

Bitcoin miners difficulty – Brom: Blockchain.com

Ook de miners hash rate is de afgelopen dagen afgevlakt. De hash rate ligt vandaan rond de 105 EH / s. De ontspanning komt nadat de gegevens hebben aangetoond dat sinds de Bitcoin halving in mei er meer hashing-kracht is toegetreden tot het Bitcoin-netwerk dan ooit te voren.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


$1 miljard aan Bitcoin opties

Toch gebeuren er deze week wel een aantal belangrijke dingen. Zo vervallen op 26 juni bijna $1 miljard aan opties.

Dergelijke gebeurtenissen hebben de neiging om het prijsverloop van BTC te beïnvloeden. Deze keer lijkt de stemming optimistisch, waarbij de meeste opties ‘call’-opties zijn die zijn gericht op de grens van $10.000.

Ondertussen vertoonde het volume op de Bitcoin futuresmarkten de afgelopen dagen weinig tekenen van een opwaartse trend, terwijl de open interest eveneens stagneerde.


Minder Bitcoins op exchanges

De hoeveelheid Bitcoins op exchanges is flink gedaald sinds de halving. Volgens gegevens van CryptoQuant zijn het aantal Bitcoins op exchanges nu op het laagste punt in twee jaar tijd.

Dat handelaren hun Bitcoins van exchanges afhalen, suggereert dat investeerders vertrouwen hebben in de munt. In plaats van hun munten klaar te hebben staan om te verkopen hebben de handelaren vertrouwen dat de koers op lange termijn zal stijgen.

Op 21 juni hadden exchange pallets 2,35 miljoen BTC. Daarentegen bereikten de reserves op 13 maart een recordhoogte van 2,73 miljoen BTC. Alle factoren geven dus aan dat we onszelf in een relatief stabiele periode bevinden. Echter betekent een lange stabiele periode vaak dat er een grote beweging in de pijplijn zit. Wanneer we die beweging gaan zien is nog de vraag.

 

Bitcoin nieuws

Arthur Hayes: Bitcoin op de bodem, we gaan nu langzaam omhoog
MicroStrategy lanceert ‘MicroStrategy Orange’, een nieuw blockchain-identiteitssysteem
Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?